Rapport i Biologi om Øjet

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
 • Folkeskole 10. klasse
 • Biologi FSA
 • Ingen givet
 • 11
 • 4066
 • PDF

Rapport i Biologi om Øjet

Opgaven er en rapport som jeg skrev i 10. klasse i biologi, om Øjet og synet, dets funktion og hvordan øjets muskler fungerer. Der er også noget om tapper, stave og farver.

Indhold

Intro
Øjets opbygning
Synet – hvad sker der
Briller
Tappe, stave og farver
Øjets hjælpe midler
Øjets muskler
Ltteraturliste

Uddrag

"Intro:

Så langt tilbage du kan huske, har du kunne bruge dine øjne. Du har kigget, iagtaget og fulgt med i hvad der sker omkring dig. Men har du kunnet se, lige siden du blev født?
Ligesom så mange andre ting, er det noget man først skal lære. Hjernen kan simpelthen ikke aflæse de signaler den modtager fra øjnene, lige når man er blevet født.
- Derfor. Hvis du lige er blevet født, skal du nok ikke give dig ud med denne her tekst. Du kan nemlig ikke se den.

Øjnene må siges at være den vigtigste sans vi mennesker har, måske næst efter ørene. Ligesom de andre sanser sørger øjnene for at vi kan opfatte og fornemme ting omkring os, men øjnene må siges at være den sans, der giver det klareste ”billede”, af hvad det er der egentlig sker.

For mennesker der ser normalt, enten med eller uden briller, gælder det at deres hjerne modtager et klart billede fra øjnene der omfanger størelse, form, dimension, placering i rummet, relativ afstand og farve. En fjerdedel af alle nervetråde til hjernen betjenes af synssansen, så man kan roligt bekræfte at øjnene fylder en stor del af vores krop. Vores øjne fylder også en stor del af vores liv. Nogle mener at ens personlighed ligger i øjnene, og så er der dem, der syntes øjnene ligner stjerner.

Jeg vil prøve at forklare hvordan øjet er opbygget, og hvad det egentlig er der sker, fra det øjeblik vi åbner øjnene, til hjernen har et perfekt billede af, hvad der placere sig foran os.
Alene det at du sidder og læser denne tekst betyder at dine øjne mere, eller mindre fungerer. Afstanden af, hvor langt væk du holder dette papir fra dine øjne er med til at fortælle dig, hvordan dine øjne fungere.

Sæt dig ned, og sørg for en god belysning, hvilket er vigtigt hvis du skal kunne fokusere og koncentrere dig fuldt ud om, hvad det er jeg har skrevet til dig."... Køb adgang for at læse mere

Rapport i Biologi om Øjet

[13]
Bedømmelser
 • 15-11-2007
  rigtig godt opsat og kanont indhold :)
 • 11-06-2008
  udmærket.............
 • 24-11-2009
  rigtig godt indhold og godt sat op :)
 • 22-01-2008
  Dårlig.. Ikke hvad man tror det er.