Rapport om Vandforbrug og Vandmiljø

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
  • Folkeskole 9. klasse
  • Biologi FSA
  • 11
  • 7
  • 1747
  • PDF

Rapport om Vandforbrug og Vandmiljø

Min rapport, som jeg skrev i Biologi FSA, som handler om vandmiljøer og vandforbrug, med fokus på København. Jeg gennemgår en række vigtige begreber og vandspareråd, bl.a. om sprinklerafgifter, og vandets generelle kredsløb.

Indhold

Vandmiljø
Bruger vi meget vand?
Vandets kredsløb
Sprinklerafgift
Vandafledning
Grundvandsbeskyttelse
Spareråd
Spild vand med omtanke
Hjemmeopgaver
Opgaver
Kilder

Uddrag

"Bruger vi meget vand?
”I 2003 brugte hver eneste af Køge kommunes 40.000 indbyggere i gennemsnit ca. 120 liter drikkevand i døgnet.

Men det er kun en lille del af det rene postevand vi drikker og bruger til madlavning. Det meste går til bad, vask og opvask samt rengøring og toiletskyl. Samlet bruger vi i kommunen 5.425.000 kubikmeter drikkevand om året.” Uddraget er fra folderen ”Brug vand med omtanke.”

Vandets kredsløb:
Hvis vi antager at 1000 liter vand, hvilket svarer til en kubikmeter, ligger i en vandbeholder et sted i Køge.

Alt dette vand vil sandsynligvis blive brugt af en enkelt person i løbet af 8 dage og 8 timer. Det kunne være på at vaske hænder, vaske op, vaske tøj, gøre rent, gå i bad, tage en tår vand, børste tænder, skylle ud i toilettet, vande blomster, eller det kunne være mange andre ting. Dette er blot en brøkdel af alle de ting vi bruger vand til.

Når vandet er brugt, og løbet ned i afløbet, løber det ud i kloakkerne. I Køge kommune er der i alt 400 km. kloaknetværk Derfra bliver det pumpet ud til Køge rensningsanlæg hvor det bliver renset meget grundigt, før det løber ud i havet. Vandet bliver siet groft, for ting som f.eks. gummihandsker, bleer og andre ting som slet ikke hører til i toilettet.

Herefter løber det igennem en slags kanal, hvor sand og grus bundfældes og samles op. Derefter bliver vandet iltet og meget andet, for det til sidst bliver ledt ud i Køge Bugt 2 km. ude. Når det er ude i havet, varmer solen det op, hvorefter det fordamper. Dampen stiger til vejrs og tætnes til skyer."... Køb adgang for at læse mere

Rapport om Vandforbrug og Vandmiljø

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.