Referat af Artiklen "Aldrig mere Fed"

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
  • Folkeskole 9. klasse
  • Dansk FSA
  • 12
  • 2
  • 1007
  • PDF

Referat af Artiklen "Aldrig mere Fed"

Referat af artiklen "Aldrig mere fed", som omhandler Helene og hendes liv med overvægt.

Uddrag

"Aldrig mere fed:

Helene fortæller om hendes problem med overvægt, som hun har kæmpet med i næsten hele hendes liv. At hun har været overvægtig som lille er rent faktisk ikke hendes skyld.

Som lille har man ingen chance for selv at vælge, hvad man skal spise og overhovedet at vide, hvilke konsekvenser det kan have at spise usundt. Der har forældrene ansvaret, de skal sørge for, at deres barn får de rigtige vitaminer, proteiner, kulhydrater osv., og at barnet ikke bliver vænnet til en usund levevis.

I Helenes tilfælde har forældrene ikke været gode til det, og tilfældet var, at hun allerede i 1. klasse slæbte rundt på alt for mange kilo. Helene gik rundt med selvmordstanker, og derfor var det meget godt, at man gik til lægen. Lægen havde så en god måde til at ændre på Helenes overvægt, hun skulle nemlig bare holde vægten, fordi hun vokser.

Det er faktisk klart, for så længe man vokser, vil man jo tage på, men hvis man prøver at undgå at tage på, må man derved blive slankere. Oven i det er målet at holde vægten meget nemmere, end hvis man skulle tabe sig og at kunne se, at man når sit mål må give lidt ekstra gejst."... Køb adgang for at læse mere

Referat af Artiklen "Aldrig mere Fed"

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.