Frygtelig Lykkelig | Referat & Analyse

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
 • Folkeskole 9. klasse
 • Dansk FSA
 • 10
 • 7
 • 2165
 • PDF

Filmanalyse: Frygtelig Lykkelig | Referat & Analyse

Der er et godt referat, mindre god personkarakteristik og miljøbeskrivelse. Jeg har fortalt om symboler, og om koderne i filmen.

Opgaven indeholder en analyse af filmen "Frygtelig Lykkelig" fra 2008.

Indhold

1. Handling
2. Personkarakteristik
*Robert
*Inge-Lise
*Jørgen
*Dorthe
*Dr. Zerlang
3. Miljøbeskrivelse
4. Genre
5. Symboler
6. Koder
7. Min vurdering/egen mening

Uddrag

Filmen handler om en politibetjent, der hedder Robert.
Han er blevet forflyttet til en lille by i Sønderjylland, nær Tønder, fordi han har truet sin kone med en pistol, fordi hun en var i seng med en anden.
Så kører politimesteren ham ud til sit hus, og når han er der kommer doktor Zerlang, med en kat som var den gamle landbetjents, og han kan vælge at beholde den eller smide den i mosen, han vælger at beholde den.
Robert ringer til sin datter, men der er ikke nogen der tager den, og så smider han sin medicin ud i toilettet. Dagen efter punkteret hans cykel og så går han hen til cykelhandleren, men så siger Inge-Lise og siger han er væk. Senere kommer Inge-Lise og fortæller at Jørgen tæsker hende, og så viser hun sine sår frem, (Forførende), men hun ønsker ikke at melde ham.
Så opsøger han doktor Zerlang, der fortæller at den gamle landsbetjent mente, at hun slog sig selv for at få opmærksomhed. Samme dag bliver han kaldt hen til købmanden, fordi der er en der har stjålet noget, og så har købmanden gemt den lille dreng, tyven, inde i et skab i væggen.
Så bliver han lukket ud, og så siger købmanden, at den gamle landbetjent bare slog dem, og så var den sag ude af verdenen, men Robert sagde at han ikke vil slå nogen.
Så han siger bare, at han ikke skal gøre det igen, ellers bliver han skrevet for det.
Så når han kommer udenfor, står Jørgen op af bilen med en cowboyhat. Han fortæller at Inge-Lise er sindssyg, og at hun har skåret i ham, og viser Robert et sår.
Han siger at man her byen slår børn når de gør noget forkert, så kommer tyven ud af butikken og så slår Jørgen ham to gange i hovedet, og siger han skal gå sin vej.
Nu går Jørgen ind i bilen, men Robert siger at han skal gå ud af bilen øjeblikkeligt, og så går han.
Robert kører ud til mosen, og der finder han en bil, og så er han ved at gå ud i den, men han synker ned, så han vender om igen. Inge-Lise opsøger Robert i Roberts have, hvor hun fortæller hvordan man hænger vasketøj op i byen. De er lige ved at kysse, men han stopper det.
Robert går hen på byens kro, og bestiller en dansk vand, her ser han Jørgen, som har været sammen med byens frisør, og hun er også byens prostituerede. Og så ser man Dr. Zerlang, præsten og
købmanden spiller kort, og at Dorthe(Inge-Lise og Jørgens datter) går tur midt om natten, med sin pibende barnevogn.
Dagen efter kommer... Køb adgang for at læse mere

Frygtelig Lykkelig | Referat & Analyse

[5]
Bedømmelser
 • 26-10-2010
  det er godt at du har gået sådan i dybten med opgaven. det er et rigtig godt referat
 • 09-01-2012
  god................................................
 • 16-05-2011
  det er en god opgave
 • 06-05-2011
  god opgave og ok inspiration