Se Dagens Lys af Svend Åge Madsen | Referat & Analyse

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
  • Folkeskole 9. klasse
  • Dansk FSA
  • 10
  • 11
  • 2547
  • PDF

Romananalyse: Se Dagens Lys af Svend Åge Madsen | Referat & Analyse

Opgaven indeholder en analyse og fortolkning af romanen "Se Dagens Lys" af Svend Åge Madsen fra 1980, og derudover et referat af romanen.

Indhold

* RESUMÉ.
* SKYDESKIVE;
- beskriv personerne.
- personer der er spændene/interessante.
* TIDSBESKRIVELSE;
- kronologisk.
- historisk.
- tidsmæssige mærkværdigheder.
* SPÆNDINGSKURVE;
- en kurve.
- forklar det.
* SYMBOLIK I HISTORIEN?
- meningen med historien.
* MIN EGEN MENING;
- begrund.

Uddrag

Elef vågner op til nye koner, børn bopæl osv. hver dag. En dag vågner han op til en kvinde der hedder Maya, han bliver forelsket i hende med det samme, de tilbringer dagen sammen, efter arbejde. De er i svømmehal, hvor de svømmer, og har det rigtig sjovt. De udveksler tanker, som de ikke er van til at snakke med andre om. Om aftenen, da laver Elef en dragt til Maya, af noget mønstret hvidt stof. De er til et teater/skuespil som deres børn er med i, ovre på skolen. Mayas mor er med.
Dagene efter er Elef gift med andre, men han ser hele tiden Mayas ansigt, og dragt. Han tænker hele tiden på hende, og savner hende. Hen vil gerne være der for hende og være sammen med hende resten af sit liv. Men det kan han ikke på grund af systemet.
En dag er han på biblioteket, der læser han om fortiden, om menneskerne, hvordan de var og opførte sig. Der fandt han ud af at man var sammen med én kvinde resten af livet, men elskede hende og kun hende, man var der for hende. Man havde ét arbejde hele livet igennem, med mindre man stoppede eller blev fyret.
Elef blev ved med at tænke på Maya, og en dag møder han hende, helt ude af det blå. De snakker sammen og går en lille tur. De fortæller hinanden at de elsker hinanden, men de også ved de ikke kan blive sammen for evigt, men Elef lover at han nok skal finde på noget så de kan være sammen én dag mere.
Nogle dage efter, efter hans møde med Maya. Så arbejder han et sted på universitetet, der finder han Madam Datam, og han finder ud af en måde så Maya og ham kan være sammen. Han snyder systemet, tager Maya og hans id-kort og laver en dag.
Dagen efter vågner han op til Maya. De er lykkelige og kan ikke stoppe med at holde om hinanden. De tilbringer dagen sammen, kun de to. Det er den perfekte dag for dem, men de vil ikke skilles fra hinanden igen om natten, så da det blev aften tog de ikke deres net pille. De skiftes til at sove lidt, men da det blev nat, de tog de og pakkede det vigtigste, de tog ud, og fandt ud af hvordan mennesker blev transporteret til deres nye 'liv' hver dag. Det var frygteligt at se på, så de begyndte at flygte videre. Men de bliver efterlyst, da nogle finder ud af at Maya og Elef har været sammen i flere dage.
De besøgte en dag Agge, som de troede havde på sammen måde som dem. Men de tager fejl, og bliver nød til at flygte. De flygter ud til en der hedder Thelma Amleth, men hun er der ikke det er tog andre 'gale'. Gigi hedder den ene, hun kører Maya og Elef op til Varinka. Der bliver de overrasket, for de vidste ikke hvad de skulle?
Da de er ved Varinka, bliver de hundset rundt med, de skal 'bøde' for det de har gjort. Varinka fortæller om fortiden, og om hvor slemt det var. 'Epidemien' hvor alle begyndte at begå selvmord, og på grund af den 'epidemi' begyndte systemet – udskiftningssystemet.
Hun forklare at Maya og Elef ikke kan blive sammen, og hvis så ender de lige som dem fra fortiden, de vil bare... Køb adgang for at læse mere

Se Dagens Lys af Svend Åge Madsen | Referat & Analyse

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.

Andre brugere, der har downloadet Se Dagens Lys af Svend Åge Madsen | Referat & Analyse, har også downloadet