To verdener af Nils Arden Oplev | Referat & Analyse

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
 • Folkeskole 9. klasse
 • Dansk FSA
 • 12
 • 10
 • 2785
 • PDF

Filmanalyse: To verdener af Nils Arden Oplev | Referat & Analyse

Opgaven indeholder en analyse af filmen "To verdener" af Niels Arden Oplev fra 2008, herunder blandt andet et referat, temaer, budskab samt perspektivering til andre trosretninger.

Indhold

Referat af filmen
Beskriv personerne
Regler/ligheder til andre trosretninger
Budskabet med filmen
Temaer i filmen
Scener – indtryk på mig
Perspektivering
Min vurdering

Uddrag

Filmen fortæller om en skøn, og stærk religiøs familie på seks. Andreas, Karen og deres tre hjemmeboende børn, Sara, Elisabeth og August. Familien er Jehovas vidner, hvilket gør at der er visse regler og ting, som de ikke må.
Lillesøsteren Elisabeth skulle voksendøbes. Alle var glade, og Jehovas vidner fra området var samlet. En glad familie med stærkt sammenhold, som sammen har været dørklokker igennem og prædiket om dommedag. De har læst og studeret alt, hvad de behøver at vide. Også børnene. De har fuldt de hellige forskrifter, og været til alle møderne hvor De Ældste har talt. Faren, var før én af De Ældste. Men en dag, skete der en helt forbavsende forandring i familien, som påvirkede dem alle.
Faren havde begået en synd, fordi han havde været sin kone, Karen utro. Selvom han inderligt fortrød og angrede, kunne Karen ikke acceptere det, og derfor skulle de skilles. Det var rart hårdt, især for børnene. De skulle derimod vælge, hvem af forældrene der skulle blive boende i hjemmet sammen med dem, og hvem der skulle flytte ud. Sara og Elisabeth vidste godt, at det var farens skyld, men de følte en had til moren, eftersom hun ikke ville tilgive deres angrende far. Derfor besluttede de, at moren skulle flytte. Andreas var ikke længere medlem af De Ældste, på grund af den uacceptable episode. Han mødte dog stadig op til møderne som en normal Jehovas vidne sammen med børnene. Også Karen.
Der gik et stykke tid, og børnene vænnede sig til at være alene med faren, og besøgte moren engang imellem. Den 17-årige Sara og hendes veninde Thea, som også var medlem af Jehovas vidner, ville gerne til fest. Som Jehovas vidner, var det ikke en særlig god ting, men Sara forklarede sin far, at det bare var en skolefest. Han var ikke så glad for det, men han stolede dog på hende. Under festen, fik Sara en masse at drikke og fyrede den af med Thea. Hun mødte den lidt ældre 23-årige Teis, som hun fik danset med. Derefter blev hun dårlig og kastede op. Teis fulgte hende hjem, og på vejen, i regnvejr, snakkede de lidt. Da de nåede hjem, lukkede hun ham indenfor, til det stoppede med at regne. Dog stadig i frygt for, at hendes far ville komme hjem fra arbejde og opdage Teis.
Dagen efter, var hun ude med at vidne med familien. Hun gik med faren. Hun løj om festen, for ikke at gøre sin far ked af det. Over på skolen, havde hende og Thea chattet med Teis, og de besluttede sig for at mødes.

Senere på dagen, tog hun toget hjem til Teis. De gik en tur i storcenteret. Det kom som et chok for Sara, da hun pludselig mødte Jonas, hendes storebror. Jonas var udstødt af Jehovas vidner, fordi han havde talt de ældste imod. Han virkede ret glad for at se hende, og selvom Sara normalt ikke måtte tale til ham, kunne hun ikke ignorere ham foran Teis. Hun fik Jonas' nummer, og da han gik måtte hun forklare Teis om sin religion. Han blev på en måde ret chokeret over det, og især da hun fortalte hvad hun ikke måtte, og hvad Jehovas vidner egentlig gik ud på. Det tog meget hårdt på ham, da hun sagde at alle undtagen Jehovas vidner ville leve videre i en anden verden, hvorimod alle andre ville brænde op i helvede. Han råbte op, og det blev til en ret utryg situation for Sara. Hun tog hjem.

Senere mødte de hinanden på vejen, og Teis undskyldte over sin opførsel. Sara tog hjem til Teis, hvor hun fortalte ham mere om... Køb adgang for at læse mere

To verdener af Nils Arden Oplev | Referat & Analyse

[6]
Bedømmelser
 • 22-06-2013
  Bedømt af Folkeskoleelev i 9. klasse
  Jeg skulle brude denne opgave da jeg i skolen skulle se filmen og lave en opgave om den, men på grund af sygdom fik jeg ikke set filmen, kunne dog alligevel følge med og få god karakter p.g.a referatet her. Kan klart anbefales alt det gode og vigtige er med TAK!
 • 10-05-2011
  jeg synes, at det er en rigtig god opgave, den er velskrevet og detaljeret. Et meget langt referat, men det er ligemeget.
 • 10-02-2012
  god opgave ...................
 • 17-11-2011
  Den hjalp mig videre