Reportage om at være elev på Stjärnsberg

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
  • Folkeskole 9. klasse
  • Dansk FSA
  • 10
  • 3
  • 1120
  • PDF

Reportage om at være elev på Stjärnsberg

Dette er en reportage om skolen Stjärnsberg og hvordan det er at være elev der. Opgaven skulle skrives efter klassen havde set filmen 'Ondskab' af Mikael Håfström.

Elevens kommentar

Lidt mere fokus på opsætning

Uddrag

Stjärnsberg, en ung drengs mareridt

En skole hvor kammerat-opdragelse spiller en meget stor rolle for eleverne

Af

Forestil dig hver dag at gå rundt i frygt for, at blive dagens offer. Konstant at skulle se dig over skulderen og være på vagt for de ældre elever. Både i skolen og 'derhjemme'. Du bor nemlig på en kostskole, så du er sammen med dine plageånder konstant. Sådan er hverdagen for de fleste yngre elever på Stjärnsberg. Hvis de ikke er præfekter, som går og holder øje med de andre elever og straffer dem, kan livet meget hurtigt blive et helvede for dem.
Jeg står i gangen og venter på Hr. Lindblad. Han er rektor på Stjärnsberg og har sagt ja til at snakke med mig. Mens jeg står og venter går tre elever forbi mig. De går og snakker om et eller andet. De begynder at grine en smule. Da de når ned for enden af gangen drejer de om hjørnet og bliver der bliver stille. Så høres en stemme lidt højere. ''Nååå, I går rigtigt og hygger jer hva'? Så kan I også hygge jer når I klarer mit vasketøj den næste måned.'' Et enkelt slag høres. Der så stille på gangen at det lyder endnu højere. Der bliver stille igen. Det eneste der høres er deres skridt. Rundt om hjørnet kommer nu en dreng et par år ældre end de forrige. Kort mørkt hår, et... Køb adgang for at læse mere

Reportage om at være elev på Stjärnsberg

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.