Projektopgave om selvmord

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
  • Folkeskole 9. klasse
  • Projektopgaven i 9. kl. FSA
  • 10
  • 10
  • 5509
  • PDF

Projektopgave om selvmord

Projektopgaven undersøger selvmord og selvmordstendenser i det danske samfund. Den kigger endvidere på de efterladte og giver råd til, hvordan man kan hjælpe selvmordstruede.

Skolehjælpen.dk's kommentar

Problemformuleringen er ikke med i opgaven.

Indhold

Enden på et godt liv
Hvad er selvmord?
Hvem er de udsatte?
Måder at tage et liv
Tegn på selvmord
Døden er ikke den eneste mirakelkur
Kommer tankerne tilbage?
De efterladte følelser
Annes mening
Mettes mening
Evaluering af arbejdsproces
Kildefortegnelse

Uddrag

Enden på et godt liv

Hver gang man hører om et ungt menneske der har taget sit eget liv, får man kuldegysninger og prøver at skyde tanken fra sig igen. Rædselsbillederne toner op for ens indre blik. Man kan ikke lade være med at spekulerer over hvorfor personen gjorde det. Følte dette menneske at livet var blevet så hårdt at det ikke var værd at prøve at komme videre? Hvad kunne være gået så galt, hvad havde drevet personen så langt ud at selvmord var den eneste løsning? Uhyggen, ensomheden og terroren slutter sig om en man kommer til at tænke på hvis det var en af ens nærmeste det skete for. Man tænker på alt den ulykke og ensomhed et selvmord bringer med sig. Ikke alene for det liv der gik tabt, men for de efterladte, de personer der elskede den person som gav op. Dem, som skal leve resten af deres liv med skyldfølelsen hængende som en skygge bag sig, fordi de aldrig nåede at give sin hjælp og sin støtte. Den som udførte selvmordet trak i virkeligheden sine nærmeste med ned i det sorte hul af depression og ensomhed. Personen gjorde ikke livet nemmere med tilførte det blot mere ulykke.
Reportagerne på tv og i aviserne der udmalende fortæller detaljerne om det menneske der skar sin pulsårer over viser sig som rædselsbilleder i vores drømme. Var denne person blevet svigtet at sin familie? Forladt af sin kæreste? Glemt i samfundet? Hjalp velfærdsnettet ikke netop denne ramte? Vi har alle haft tanken om hvordan det ville være at begå selvmord inde på livet en eller anden gang. Alle mennesker har været deprimeret og haft perioder hvor alt er gået galt og hvor man har følt sig svigtet og efterladt. Nogle gange har livet set så sort ud at ens egne problemer så ud som jordens undergang. Tanken om at tage ens liv har nok spillet i ens hoved et kort øjeblik for derefter at blive glemt. I øjeblikket var det måske tænkt som en joke eller en let løsning, men der er alligevel... Køb adgang for at læse mere

Projektopgave om selvmord

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.