Selvskrevet Novelle i Dansk FSA: "Tilskueren"

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
  • Folkeskole 9. klasse
  • Dansk FSA
  • 11
  • 3
  • 782
  • PDF

Selvskrevet Novelle i Dansk FSA: "Tilskueren"

Selvskrevet Novelle i Dansk FSA, med titlen "Tilskueren" - jeg skrev den i essay-agtig stil.

Lærers kommentar

Min lærer syntes rigtig godt om den, og mente at den var kreativt lavet, især med den "brudte kortprosa-stil" (hans ord).

Uddrag

"Tilskueren:

Midt inde på strøget. Tusindvis af forskellige dufte og farver. Lyde der suser igennem det hele. Snurrer rundt om hinanden, og til sidst forvandles til en pærevælling af uforståelige ord. Støj. Stemmer i munden på hinanden. Børn, unge og ældre.

Glade, stressede, vrede, ulykkelige, opstemte og veltilpasse. Eller dem, som gemmer alt bag ved deres stive facade. Tomme blikke. Ingen siger pænt goddag. Folk vader ind imellem hinanden. Iler af sted, som om det hele er en stor konkurrence. Det er hendes opfattelse. Tilskueren.
Vi befinder os midt i storbyen, Aarhus.

På Clemensbroen sidder en dame alene på en træbænk - et fint stykke håndlavet snedkerarbejde. Hun holder et hvile for sine trætte ben. To grønne øjne sidder dybt i det blege, men venlige ansigt hvis man betragter det nøje. Rynkerne vælter frem omkring øjnene. Det er et tegn – denne dame har smilet stort og bredt i sit liv. Lykken har været tilstede. Men hvor blev den af som årene løb af sig?"... Køb adgang for at læse mere

Selvskrevet Novelle i Dansk FSA: "Tilskueren"

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.