Selvskrevet Novelle: "Lejren"

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
  • Folkeskole 9. klasse
  • Dansk FSA
  • 11
  • 3
  • 2131
  • PDF

Selvskrevet Novelle: "Lejren"

Selvskrevet Novelle i Dansk FSA, som jeg har givet titlen "Lejren" - min novelle handler om at leve i ruiner, og et liv i Sarajevo efter den jugoslaviske Borgerkrig, og om kærlighed og hverdagsliv.

Uddrag

"Lejren:

Jeg gik gennem krattet som de sagde jeg skulle, lige ud og så til højre. Der var et stort hul i væggen ind til en forladt lagerbygning. Indenfor var der mange senge og endnu flere børn der måtte dele sengene mellem hinanden. Flere steder lå der to i en seng og i de lidt større, tre. Lige siden krigen startede havde jeg frygtet at jeg skulle ende her, i 'Lejren'.

Det var nu ikke mere lejr end det var hospital, dog uden nogen form for behandling af tilskadekomne. Nok halvdelen af dem der var her, havde enten mistet et ben eller en arm af minerne der stadig lå rundt i gaderne. Op til flere gange om ugen hørte man brag ude fra byen, det var minerne. De der var nytilskadekomne havde kun små chancer for at overleve. De fleste døde inden for en uge. Jeg var dog ikke invalid, jeg var en af de raske børn her.

Jeg hedder Hugo, Hugo Wladmia, jeg er 12 år gammel og jeg bor i Sarajevo efter den Jugoslaviske Borgerkrig. Begge mine forældre er slået ihjel af serberne og jeg har boet alene i snart en måned nu, indtil de kom og hentede mig. Det var en mand og hans kone der ledte efter mad i den ruin jeg havde bosat mig i. De tog mig med hertil og nu er jeg så her i 'Lejren'."... Køb adgang for at læse mere

Selvskrevet Novelle: "Lejren"

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.