Selvskrevet Novelle: "Michael" - Dansk FSA Opgave

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
  • Folkeskole 9. klasse
  • Dansk FSA
  • 11
  • 6
  • 3352
  • PDF

Selvskrevet Novelle: "Michael" - Dansk FSA Opgave

Selvskrevet novelle, ud fra et eksamenssæt hvor man skulle skrive videre på et novelleoplæg med politi og en lejrtur. Jeg har skrevet en novelle med titlen "Michael", om et indbrud, og hvordan historien udvikler sig.

Uddrag

"Michael:
Allerede den første dag Michael kom til klassen, kunne jeg se at han var noget helt specielt. Han var høj, og muskuløst bygget, og havde en stor krøllet manke, som stod ud til alle sider. Selvtilliden strålede langt ud af ham, og det var noget af det, der fascinerede mig allermest.

Han begyndte den første dag efter sommerferien, i den tiende klasse hvor jeg skulle tilbringe mit sidste skoleår.
Første gang jeg snakkede med Michael, var samme dag i frikvarteret, hvor han havde sat sig for sig selv, ude på en af skolens bænke.

Han sad og røg på en cigaret, mens han så ud i luften. ”Davs, jeg hedder Rune” sagde jeg, da jeg var kommet helt hen til ham. Han kiggede ligeglad op på min hånd, som jeg havde rakt frem mod ham, og tog så et hårdt sug af resterne fra den glødende smøg, han havde mellem fingrene.

”Davs” sagde han så omsider, og kiggede mig i øjnene. Jeg var ikke vant til at blive behandlet som luft, så jeg begyndte så småt at føle mig en smule usikker. Jeg tænkte mig grundigt om, før jeg sagde noget."... Køb adgang for at læse mere

Selvskrevet Novelle: "Michael" - Dansk FSA Opgave

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.