Projektopgave om skilsmisse

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
 • Folkeskole 9. klasse
 • Projektopgaven i 9. kl. FSA
 • 12
 • 7
 • 1816
 • PDF

Projektopgave om skilsmisse

En projektopgave fra 9. klasse omhandlende skilsmisse.

Overemne: Påvirkning og Indflydelse

Problemformulering
Kan det være rigtigt, at det i dagens Danmark næsten er mere normalt at leve i en skilsmissefamilie end i en kernefamilie?
Skilsmissen i fortiden, nutiden og fremtiden.
Hvordan påvirker skilsmissen børn og omgangskredsen?
Hvorfra og hvordan får børnene hjælp?
Forløbet af en skilsmisse.

Indhold

Indledning
Skilsmissen i fortiden, nutiden og i fremtiden
Hvordan påvirker skilsmissen børn og omgangskreds?¨
Hvorfra og hvordan får børnene hjælp?
Forløbet af en skilsmisse
Konklusion

Uddrag

Indledning
(M) Vi har valgt at arbejde med ''Skilsmisse, set fra 2 vinkler”. Vi har valgt at arbejde med det, fordi at vi undrer os over at antallet af skilsmissefamilier er stigende. Derfor har vi valgt at have hovedspørgsmålet ,,Kan det være rigtigt, at det i dagens Danmark næsten er mere normalt at leve i en skilsmissefamilie end i en kernefamilie?''.
Hvert år bliver over 15.000 ægteskaber opløst, og de 10.000 sker i børnefamilier. I løbet af de seneste 10 år er antallet af skilsmisser steget med 18 procent i Danmark. (M)
(C) I vores opgave vil vi komme ind på nedenstående emner:  powerpoint. (C)

Skilsmissen i fortiden, nutiden og i fremtiden

(S) I gamle dage var skilsmisser ikke lige så udbredt som de er i dag. Hvis man
'ser tilbage' på dengang hvor vores bedsteforældre var børn, vil man opdage at det ikke var noget, som var særlig aktuelt dengang, forældrene havde ikke råd til det bl.a. fordi at det var normalt at kun faren i forholdet arbejdede og moren gjorde alt det huslige arbejde, så dengang havde man kun den halve månedlige indkomst af hvad vi har i dag – dengang var ægtefællerne afhængige af hinanden. Hvis man går bare 150 år tilbage, var det næsten umuligt at blive skilt, men hvis man valgte at blive skilt, kunne man ikke gifte sig igen, og man blev ofte udstødt fra venner og familie. Skilsmisse var i gamle dage nærmest et skældsord, og hvis forældrene til et barn var skilt så var barnet ikke længere en man legede med, netop fordi at det var så fremmet. Andelen af danske børn der bor hos begge forældre, er faldet fra 82 % i 1981, til 75 % i år 2000. (S)

(C) I dag vokser betydeligt færre børn op med begge forældre og faktisk er antallet af skilsmisser fordoblet i løbet af de sidste 50 år, og ca. hvert 3 barn har skilte forældre og hvert tredje barn i børnefamilier er delebørn. Det højeste antal skilsmisser indtil dags dato var i 2002, hvor 73.115 børn, oplevede brud i familien eller skilsmisse. I vores klasse har lidt over halvdelen skilte forældre. (KLIK) (C)

(S) En af de mange grunde til at folk vælger at blive skilt, er nok at det er svært at levere... Køb adgang for at læse mere

Projektopgave om skilsmisse

[2]
Bedømmelser
 • 16-02-2014
  Den var super fin! Thumps up til jer tøser.
 • 24-10-2016
  Bedømt af Folkeskoleelev i 9. klasse
  god problemformulering :)

Andre brugere, der har downloadet Projektopgave om skilsmisse, har også downloadet