Spækhuggeren - Rapport i Biologi

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
  • Folkeskole 8. klasse
  • Biologi FSA
  • Ingen givet
  • 6
  • 1116
  • PDF

Spækhuggeren - Rapport i Biologi

Rapport som jeg skrev i Biologi FSA om Spækhuggeren (et pattedyr, en hval), og dens levesteder samt levevis. Jeg beskriver hvordan den jager, og hvad den jager, og til sidst noget om hvorvidt den er en truet dyreart.

Skolehjælpen.dk's kommentar

Opgaven er uden kilder.

Indhold

1. Beskrivelse af spækhuggeren
2. Levested og adfærd
3. Føde
4. Jagt
5. Formering
6. Spækhuggeren som truet dyreart

Uddrag

"Beskrivelse af spækhuggeren:

Klasse: Pattedyr
Orden: Hvale
Familie: Delfiner

Spækhuggeren har en stor krop i forhold til et menneske, men af en hval at være, er den ikke specielt stor. Man betegner en spækhugger som en mellemstor hval. Det er et pattedyr. Dens ryg er sort, brystet er hvidt, siderne er hvide og så har den hvide plamager bl.a en bag øjet. Bag rygfinnen har den en mørkegrå plamage der godt kan minde lidt om en sadel.

Over øjnene sidder et lille hul, som den bruger til at trække vejret med. Hver gang den skal have luft svømmer den op til overfladen, for at suge luft ind. En hanvoksen rygfinne kan blive op til 2 meter høj, og er formet som et sværd, mens hunnens rygfinne er kortere og rundere.

En hans rygfinne er meget iøjenfaldende og kan ikke sammenlignes med andre dyr i havet, mens en hun godt kan forveksles med en halvspækhugger eller Rissos delfin. Hannerne er betydeligt større end hunnerne, for hannerne kan blive op til 10 meter lange og veje op til 9 tons, mens hunnerne kun bliver op til 7 meter og en vægt på godt 3 tons.

En nyfødt spækhugger er ca. 2,3 meter og vejer ca. 180 kg. En spækhuggers luffer er bredt afrundede. I hver af dens kæbehalvdel sidder der 10-14 store og kraftige tænder.

Man kan kende en spækhugger på lang afsted ved dens rygfinne og farverne på dens krop. Mange dyr er farveblinde, så byttedyrene kan ikke så godt få øje på spækhuggeren, for for dem ligner en det sorte hav og det hvide sand."... Køb adgang for at læse mere

Spækhuggeren - Rapport i Biologi

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af denne Webbog.

Andre brugere, der har downloadet Spækhuggeren - Rapport i Biologi, har også downloadet