Projektopgave om teknologi og computer

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
 • Folkeskole 9. klasse
 • Projektopgaven i 9. kl. FSA
 • 12
 • 21
 • 4850
 • PDF

Projektopgave om teknologi og computer

9. klasses projektopgave om teknologi og computer.

Overemne: Verden i dag og i fremtiden

Delemne: Teknologi i dag og i fremtiden.

Problemformulering

Vi vil undersøge hvordan teknologien ser ud i dag og i fremtiden. Hvilken størrelse computere vil få, hvordan deres strømforbrug er og hvor stor en ydeevne i fht. størrelse hardwaren vil få. Dette inkluderer også nanoteknologiens indvirkning på fremtiden. Dataoverførsel i dag og i fremtiden vil også blive undersøgt.

Arbejdsspørgsmål

Hvor og hvad bruges fiberteknologien til?
Hvordan fungerer fiberteknologien?
Hvad vil fiberteknologien blive brugt til i fremtiden?
Hvordan vil fremtidens computer se ud? Størrelse, ydeevne og strømforbrug?
Hvordan vil nanoteknologien blive udnyttet?

Lærers kommentar

Lærernes kommentarer var at det var en usædvanlig flot opgave, på det niveau og selv for dem var det let at forstå.

Elevens kommentar

Opgaven er noget af det bedste jeg (og mine 2 venner) har lavet, men der halter lidt på beskrivelsen af "Andre Komponenter", da vi fokuserede stærkt på fiberoptikken.

Indhold

Side 3. Problemformulering & Arbejdsspørgsmål.
Side 4. Indledning.
Side 5. Fiberoptik.
(Indeholder: Fra analog til digital, Dæmpning, Fiberproduktion, Fibergeometri & Fra Teknikhus til kunde)
Side 9. Illustration af fiberkabel.
Side 10. Processorteknologi.
(Indeholder: Transistorer & Moore's lov)
Side 14. Andre komponenter.
(Indeholder: Computergrafik, Chipset & RAM)
Side 18. Verdenen i fremtiden.
Side 21. Konklusion.
Side 22. Litteraturliste.

Uddrag

Indledning

Vores emne er igen i år omhandlende teknologi. Heldigvis var vores overordnede emne noget vi kunne arbejde rigtig godt med. Da det hedder ”Verden i dag og i fremtiden”, kan vi bruge al den viden vi har om teknologi til at komme med gode velovervejede konklusioner om hvad fremtiden bringer os. Hvad vi allerede har er jo bare et dyk ned i bøgerne og en tur på nettet, samt lidt interviews. Dette er noget vi til dagligt gør, så det var faktisk bare en hel uge hvor vi konstant beskæftigede os med det vi allerhelst vil lave: søge information og få en større viden inden for faget. Dette har gjort at humøret faktisk har været utroligt højt og arbejdsmoralen ligeså. Det har ikke været noget problem at finde information, men nogle af de formler der opstår har vi spekuleret lidt over. Vi håber at vores arbejde kan få andre til at interessere sig lidt om teknologi.

Fiberoptik

Fiberoptikken er i fremgang. Den bruges til alt ligefra militære formål, til laserkirurgi og informationshåndtering. Det er utroligt svært at håndtere de ubeskyttede fiberkerner og dette medvirker til at prisen er højere, end normale metalkabler. Der er også andre ulemper som dispersion, apsorption, spredning og mikrobøjningstab. Disse emner vil senere blive forklaret lidt mere detaljeret. Da fiberoptiken blev kendt i de tidlige 50'ere, var det en meget dyr affære og mest begrænset til laboratorierne, men dette blev lavet om i løbet af 60'erne og 70'erne. Det grundlæggende i fiberoptik er udnyttelse af lysets hastigheder. Lys er utroligt hurtigt, selv når det skal gennemløbe kvartsglas, kan det opnå hastigheder på næsten 300000 km/s. Lys har en frekvens på 3x1014 Hz, som betyder at det svinger 300 billioner gange i sekundet. Det kan sammenlignes... Køb adgang for at læse mere

Projektopgave om teknologi og computer

[2]
Bedømmelser
 • 17-02-2015
  Hvordan har denne opgave fået 12? Helt ærligt, dette er ikke en projekt opgave, mere en emne opgave. Jeg vil have mine point tilbage.
 • 25-11-2015
  kun om fiberteknologi :-(