Tempelridderne - Fremlæggelse i Kristendomskundskab

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
  • Folkeskole 8. klasse
  • Kristendomskundskab FSA
  • 10
  • 2
  • 600
  • PDF

Tempelridderne - Fremlæggelse i Kristendomskundskab

Denne opgave indeholder en mundtlig fremlæggelse om tempelriddere. Den beskriver detaljeret, hvordan de opstod, hvad de gjorde når de var i kamp og hvordan de forsvandt.

Lærers kommentar

Flot opgave, med en masse gode fakta om tempelridderne.

Elevens kommentar

Måske uddybe tempelriddernes eksistensen, så skal du nok få 12.

Uddrag

Tempelriddernes historie

Munke og nonner har altid tilhørt et særligt selskab, en orden. Der fandtes mange ordener, som var meget forskellige, men en ting havde de tilfælles: at medlemmerne ikke måtte bruge våben.
I 1119 oprettede 9 kristne riddere en ny orden i Jerusalem, som gik ud på at dets medlemmer skulle kæmpe for kristendommen med sværdet i hånden. Deres opgave var at beskytte pilgrimme, i det hellige land (Jerusalem) mod angreb fra de vantro. Som muslimerne med kaldt.
Den nye ordens brødre fik tilholdsstedet i den erobrede al-Aqusa moské, som lå på tempelbjerget i Jerusalem. Derfor blev ordenen kaldt tempelriddere. Tempelridderne blev med tiden til en slags kristne elitesoldater. De levede som munke. Hårdt, spartansk og levede virkelig med livet, som indsats for den kristne tro.
Tempelridderne var gode forretningsmænd, der brugte deres gaver klogt, som ordenen fik. Med tiden blev tempelridderne en økonomisk magtfaktor i Europa, og lånte penge ud til stormænd og konger. Deres rigdom... Køb adgang for at læse mere

Tempelridderne - Fremlæggelse i Kristendomskundskab

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.