Tørklæder i offentligheden

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
  • Folkeskole 9. klasse
  • Kristendomskundskab FSA
  • 12
  • 3
  • 1103
  • PDF

Tørklæder i offentligheden

Opgave i Religion/Kristendomskundskab om tørklæder i offentligheden.

Opgaven svarer på følgende spørgsmål:

1)Dansk Folkeparti kørte i starten af maj 2008 en plakatkampagne, hvor der stillede sig kritisk over for, at domstolstyrelsen har accepteret brugen af tørklædet blandt medlemmer af den danske dommerstand. Dansk Folkeparti anvendte forskellige plakater, som du kan se i kilde1. Hvad er det, Dansk Folkeparti vil med deres kampagne, og hvorfor finder de brugen af tørklæder problematisk?Integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (fra partiet Venstre) argumenterede i en kronik i Politikken den 13. Maj 2008 (kilde 2) imod om at lovgive imod ”dommertørklædet”. Hvorfor er hun imod sådan et lovindgreb, og hvorfor mener hun, at det er en kristen pligt at protestere imod det?3.a) Er der fx forskel på at bære tørklæde og gå med et kors i en kæde om halsen?3.b) Og på at bære religiøse symboler ved en domstol og på en skole?

2) Integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (fra partiet Venstre) argumenterede i en kronik i Politikken den 13. Maj 2008 (kilde 2) imod om at lovgive imod ”dommertørklædet”. Hvorfor er hun imod sådan et lovindgreb, og hvorfor mener hun, at det er en kristen pligt at protestere imod det?

3.a) Er der fx forskel på at bære tørklæde og gå med et kors i en kæde om halsen?

3.b) Og på at bære religiøse symboler ved en domstol og på en skole?

Uddrag

1.
- For det første vil jeg mene at dét, at Dansk Folkeparti er imod disse kvinders hovedbeklædning, er racistisk. En hovedbeklædning, er en hovedbeklædning. Lige så vel som en hue eller en kasket. Men det de hentyder til er, at hjælpe muslimske kvinder til at blive mere integreret. Dvs. at man skal være lige som danskerne og ikke være så religiøst bundet. Dansk Folkeparti vil have tørklædet af hovedet da de mener tørklædet, kan signalere man er meget fast bundet til en religiøs mening hvor der ikke skelnes mellem dét og så verdslige lovgivning. Hvilket de ikke mener, skal vises i hos en dommer. Hos... Køb adgang for at læse mere

Tørklæder i offentligheden

[1]
Bedømmelser
  • 10-04-2011
    Svar på spørgsmål 1 gav bedst mening og mest inspiration!