Valg i USA 2008 og Barack Obama | Projektopgave

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
  • Folkeskole 9. klasse
  • Projektopgaven i 9. kl. FSA
  • 12
  • 21
  • 3889
  • PDF

Valg i USA 2008 og Barack Obama | Projektopgave

Projektopgave Barack Obama og valg i USA.

Problemformulering
I opgaven vil følgende spørgsmål blive besvaret:
• Hvordan fungerer det amerikanske valgsystem?
• Hvad står de to største partier i USA for?
• Hvad var med til at gøre Barack Obama til USA's nye præsident og hvad var den store sensation derved?

Indhold

Indledning 1
Problemformulering 1
Emneafgrænsning 1
USA's globale magt 2
Det amerikanske valgsystem 3
Primærvalg 3
Præsidentvalg 4
Demokraterne 5
Demokraternes mærkesager 6
Republikanerne 8
Mærkesager for republikanerne i USA 9
Barack Hussein Obama II 11
Barack Obama's vej til sejren 13
Barack Obama's tale til den demokratiske konvention i år 2004 13
Barack Obama's valgkampagne til præsidentkandidatsvalget 15
Primærvalget 15
Præsidentvalget 16
Konklusion 17
Litteraturliste 19
Bilag 1 Højdepunkter fra Barack Obama's liv 20

Uddrag

Indledning
Det overordnede emne for dette projekt, er ”valg”. Valg kan være rigtig mange ting, det kan være at tage et valg, altså et valg, du, jeg eller en hel tredje person, kan tage omkring nogen eller noget. Det kunne f.eks. være, at man valgte en butik frem for en anden, at man tager det rette valg, at man udnytter sin valgret. En anden type ”valg”, kan være et politisk valg, som det er valgt i denne opgave at anvende ordet. Det er valgt i projektet, at skrive om det historiske valg i USA i 2008 med valg af Barack Obama, som den første farvede præsident i USA.
Et valg er også altid samtidig et fravalg, hvilket nedenstående problemformulering og afgrænsning af opgaven uddyber.

Emneafgrænsning
Opgaven er afgrænset til kun at omtale de to største partiers vigtigste mærkesager, og ikke hele deres politiske program. Barack Obama som præsident er det eneste der vil blive fremhævet i opgaven i forhold til opgaveemnet "valg i USA". Jeg vil i opgaven ikke omtale min personlige holdning til Barack Obama's virke som præsident. Opgaven vil forholde sig neutralt til oplysningerne der bliver beskrevet. Opgaven er derudover afgrænset til, ikke at beskrive hvordan det er gået Barack Obama's politiske karriere efter præsidentvalget.

USA's globale magt
Igennem tiden har USA haft en betydelig indflydelse på den globale magtfordeling. Der er mange betegnelser for USA, en af dem er: ”Verdens mest magtfulde nation”. Det er et stort navn at give et land. Men forkert, er det ikke.

Måden som betegnelsen kommer til sin rigtighed på er ved, at hvis der skal ske noget der kan have betydning for resten af verden, altså globalt, i USA, så står hele verden stille indtil denne begivenhed, arrangement eller lignende er slut. Der er et godt eksempel, nemlig USA's præsident valg hver 4. år. Når ”Verdens mest magtfulde nation” skal skifte overhoved går hele verden i selvsving.

Al form for mediedækning foregår i eller omkring USA, på alle nyhedskanaler kæmper de om at komme først frem med nyheder omkring valget. Alle lande i verden snakker om præsidentvalget, alle har deres synspunkter på hvem der vinder valget, hvorfor de vinder valget og hvordan de vinder valget. Der er folk der kritisere valget og der er folk der ikke kan få nok af den slags begivenheder.

Valget af en ny præsident for denne magtfulde nation er naturligvis af global betydning, da langt de fleste andre lande i verden har et forhold til USA enten på et... Køb adgang for at læse mere

Valg i USA 2008 og Barack Obama | Projektopgave

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.