Uddannelsesplan 2018

Uddannelsesplanen er din plan for, hvad du kunne tænke dig at lave efter folkeskolen. Gennem uddannelsesplanen lærer dit nye studiested dig at kende, og derfor er det meget vigtigt, at du får fremhævet dine kompetencer fra folkeskolen og vist din person på den helt rigtige måde.

Vejledning til uddannelsesplanen

Denne vejledning har til formål at hjælpe dig og dine forældre med at udfylde din uddannelsesplan på den bedst mulige måde. Gennem konkrete eksempler får du hjælp til at præsentere dig selv og dine styrker, så du, efter folkeskolen, bliver optaget på netop den uddannelse, du bedst kunne tænke dig. Dette gælder både for STX, HHX, HTX og HF.

Udfyldning af uddannelsesplanen på optagelse.dk er det første led i din ansøgning om optagelse på en ungdomsuddannelse, når du er færdig med folkeskolen. Denne vejledning har til formål at guide dig gennem processen ét skridt ad gangen, så du får afleveret en korrekt udfyldt og velskrevet uddannelsesplan. Der vil løbende i vejledningen være eksempler på besvarelser, som du kan bruge til inspiration i din egen ansøgning.

Det kan være en god idé at udfylde uddannelsesplanen med den ene eller begge dine forældre. De kan hjælpe dig med at formulere nogle gode svar, og måske kan de også nævne nogle positive ting ved dig, som du måske ikke selv havde tænkt over. 

Sådan gør du

Det første, du skal gøre, er at gå ind på www.optagelse.dk, klikke på ‘søg ungdomsuddannelse’, vælge din nuværende beskæftigelse (eksempel: “Går i 9.klasse - 10. klasse) og logge på med dit UNI-login, som din folkeskole kan hjælpe dig med at få.

Bemærk: Forældre kan og skal ikke logge sig ind. De skal underskrive uddannelsesplanen via NemID, men først når barnet er logget ind og uddannelsesplanen er udfyldt.

Du skulle nu gerne være nået frem til uddannelsesplanen. Øverst på uddannelsesplanen skal du udfylde felterne med navn, CPR-nummer, e-mail, mobilnummer, klasse, skole, navn på din klasselærer og navn på din vejleder. 

På de følgende sider gennemgår vi punkt for punkt, hvordan du udfylder uddannelselsplanen.

Teksten herover er kun et uddrag. Den fulde tekst er kun for medlemmer.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Skolehjælpen.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Uddannelsesplan 2018

[3]
Bedømmelser
 • 09-12-2014
  Bedømt af Folkeskoleelev i 8. klasse
  God info man får her, sådan skolehjaelpen.dk, bliv ved med et gode arbejde.
 • 17-02-2015
  Bedømt af Folkeskoleelev i 9. klasse
  En rigtig god måde at resumere det man skal inde på optagelse.dk. Det er beskrivende og uddyber det man måske ikke kunne forstå tidligere.
 • 02-01-2017
  Bedømt af Folkeskoleelev i 9. klasse
  Det har hjulpet mig meget med at skrive min uddannelsesplan.