Årets pressefoto 2015

Her får du hjælp til at analysere og fortolke årets pressefoto fra 2015. Billedet er taget af Jacob Ehrbahn til Politiken. Det forestiller en flygtningefamilie, der kravler gennem et pigtrådshegn på grænsen mellem Ungarn og Serbien. 

I analysen får du hjælp til at beskrive motivet, kompositionen, virkemidler og symboler. I fortolkningen ser vi på fotoets tema og budskab. Du får også nogle arbejdsspørgsmål, som kan hjælpe dig i gang med dit arbejde. 

Du kan også høre en podcast, som går endnu mere i dybden med pressefotoet.

Analysehjælpen her kan give dig en god start på dit arbejde, hvis du skal fremlægge om fotoet, skrive en opgave eller lave en synopsis. Du kan dog også bruge den, hvis du bare vil forberede dig til timerne.

Uddrag

Her kan du læse et uddrag fra analysehjælpen:

Hegnet understreger, at miljøet er fjendtligt indstillet overfor flygtninge

Pigtrådshegnet understreger, at flygtningefamilien er på vej ind i et fjendtligt indstillet miljø. Ungarn har ikke i sinde at tage imod flygtningene med åbne arme. Landet gør i stedet alt, hvad det kan, for at holde flygtningene ude. 

Pigtrådshegnet fortæller en masse om det miljø, som de mange flygtninge i 2015 mødte, da de nåede til Europa. Det var langt fra alle lande, der var villige til at hjælpe dem, selvom de var i nød. Mange mente, at de mange flygtninge ville skabe et alt for stort pres på de europæiske samfund, både økonomisk og socialt. 

Vi fornemmer, at billedet er en kritik af den fjendtlighed, som store dele af Europa mødte flygtningene med. Billedet vækker nemlig vores sympati for flygtningefamilien ved at vise dem som mennesker ligesom os selv. 

Vi får en lille fornemmelse af, hvordan det må føles, at nogen sætter pigtråd op for at forhindre, at man kommer ind i deres land. 

Teksten herover er kun et uddrag. Den fulde tekst er kun for medlemmer.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Skolehjælpen.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Årets pressefoto 2015

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.