Årets pressefoto 2015

Her kan du høre en podcast, som giver dig hjælp til at analysere og fortolke årets pressefoto fra 2015

Pressefotoet er taget af Jacob Ehrbahn til Politiken. Det forestiller en flygtningefamilie, der kravler gennem et pigtrådshegn på grænsen mellem Ungarn og Serbien. 

Podcasten hjælper dig med at analysere og fortolke fotografiet. Den kan give dig en god start på dit arbejde, hvis du skal fremlægge om fotografiet, lave en synopsis eller skrive en opgave. Du kan dog også lytte til podcasten, hvis du bare vil forberede dig til timerne.

Uddrag

Her kan du læse et uddrag fra podcasten:

Det centrale i billedet er familien. At de er så tæt sammen, bliver til en trekantsstruktur, som ens øje bliver draget af. Det udgør hele centrum af billedet. Alle linjerne fra pigtrådshegnet, som er foldet ind over sig selv i spiraler og cirkler, giver et kaotisk indtryk af, at vi har det hen over det hele, mens de prøver at komme igennem. 

Samtidigt er trekanten, som Jon nævner, vendt på en måde, så den er stabil. Vi har den lange side ned mod jorden, det understreger, at det er en familie, som prøver at komme over grænsen. Det giver en form for ro, så øjet for et sted at hvile i billedet. Der sker jo alt muligt, men vi bliver draget af familien. 

Det har også noget at gøre med de farver, der er brugt. Der er de røde, hvide og pink farver inde i midten. Vi ser på den lille pige og moren som det første, og de er også placeret i midten af billedet. Der er altså rigtigt meget, som trækker vores øjne ind mod midten af billedet, og så er der den her grænse, som Jon også nævner…

Teksten herover er kun et uddrag. Den fulde tekst er kun for medlemmer.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Skolehjælpen.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Årets pressefoto 2015

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.