Den mundtlige præsentation

Du har et rigtig godt udgangspunkt til den mundtlige prøve i dansk, når du har lavet en god synopse og et grundigt forarbejde. For din mundtlige prøve skal netop vise din evne til at analysere og fortolke teksten samt din viden om fordybelsesområdet

Den mundtlige prøve i dansk varer 25 min. og består af to dele:

  1. Din præsentation: En mundtlig præsentation, som du laver på baggrund af din synopse. (Ca. 10 min).
  2. En samtale: En uddybende, faglig samtale mellem dig, din lærer og censor om teksten og fordybelsesområdet. (Ca. 10 min).

De sidste ca. 5 minutter bruger lærer og censor til at vurdere din karakter. 

Når du har afleveret din synopse, går der nogle uger, før du skal op til selve den mundtlige prøve.  Derfor er det vigtigt, at du kigger på teksten og fordybelsesområdet igen og repeterer din analyse og fortolkning. Desuden er det vigtigt, at du planlægger, hvad du vil sige i din mundtlige præsentation.

Din forberedelse derhjemme kan inddeles i følgende trin:

Læs op på fordybelsesområdet, tekst og dine analyser

Et par dage før den mundtlige prøve skal du gå i gang med forberedelsen. Som det første skal du læse op på fordybelsesområdet og din valgte tekst/prøveoplægget.

  • Læs om dit fordybelsesområde i dine notater fra synopsen og i din lærebog. På den måde får du genopfrisket, hvad det hele går ud på.
  • Læs din valgte tekst/prøveoplægget grundigt. Det er rigtig godt at læse teksten igen, for når man ser den med friske øjne, opdager man ofte noget, som man overså, da man lavede synopsen.
  • Læs dine analys
...

Teksten herover er kun et uddrag. Den fulde tekst er kun for medlemmer.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Skolehjælpen.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind