Aften. Den gamle Kone og Døden.

Her får du hjælp til at analysere og fortolke billedet ”Aften. Den gamle Kone og Døden”. Billedet er malet med olie på lærred af L.A. Ring i 1887, det måler 221 x 95 og findes på Statens Museum for Kunst.

I analysen får du hjælp til at beskrive motivet, kompositionen, personer og miljø, samt virkemidler og symboler. Til sidst ser vi på fortolkning og perspektivering af billedet. Du får også nogle arbejdsspørgsmål, som kan hjælpe dig i gang med dit arbejde. 

Du kan også høre en podcast, som går endnu mere i dybden med billedet.

Analysehjælpen her kan give dig en god start på dit arbejde, hvis du skal fremlægge om billedet, skrive en opgave eller lave en synopsis. Du kan dog også bruge den, hvis du bare vil forberede dig til timerne.

Uddrag

Her kan du læse et uddrag fra analysehjælpen:

Skikkelsen over kvinden symboliserer døden

Som du kan læse ovenfor, er der en del symbolik i billedet, som fortæller os, at kvinden er ved at dø. Symbolikken bliver slået endnu tydeligere fast med den uhyggelige skikkelse, der svæver på himlen over kvinden. 

Skikkelsen er en dødsengel, dvs. en engel, der varsler eller bringer død til menneskene. Den er også malet som manden med leen, som er en traditionel personifikation af døden. 

Leen er et landbrudsredskab, som man bruger til at høste. Kvinden har formentlig brugt en stor del af sit liv på at høste markerne med en le. Men nu er manden med leen altså klar til at høste hende. 

Skikkelsen er altså en blanding af flere forskellige personifikationer af døden. Særligt manden med leen er en personifikation af døden, der passer godt ind i det landlige miljø.

Teksten herover er kun et uddrag. Den fulde tekst er kun for medlemmer.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Skolehjælpen.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Aften. Den gamle Kone og Døden.

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.