Eksempler

Her har du to eksempler på, hvordan du kan opbygge og skrive et blogindlæg. Efter hvert afsnit i blogindlæggene kan du læse nogle kommentarer til valg og skrivemåde i afsnittet.

  • Her får du et eksempel på et ikke-personligt blogindlæg “Dittes dilemma”. Indlægget er skrevet til Mads og monopolets webside.
  • Her får du et eksempel på et personligt blogindlæg “Tik Tak”, som handler om tiden.

Uddrag

Her kan du se et uddrag fra blogindlægget Dittes dilemma:

I 8. klasse oplevede jeg selv en lignende situation. Det var sommer, og min klasse og jeg lejede et sommerhus for en weekend. Oveni prisen skulle vi betale et depositum. Vi fik at vide, at vi ville få depositummet tilbage, såfremt der ikke skete noget med huset. Op til turen diskuterede vi i klassen, hvem der skulle betale, hvis noget blev ødelagt. Der var flere, der mente, at alle skulle hjælpe med at betale. På den måde ville beløbet føles mindre, fordi det blev delt ud mellem flere. Men samtidig var der en håndfuld, der syntes, at det kun var de personer, der ødelagde noget, som skulle betale depositummet.

Jeg var selv splittet. På den ene side syntes jeg, at alle skulle hjælpe. Det var nemlig ikke alle i klassen, der havde penge nok til selv at betale. På den anden side kunne jeg ikke forestille mig, at jeg selv ville komme til at ødelægge noget. Og skulle jeg så virkelig betale for, at nogen andre dummede sig? Vi blev til sidst enige om, at det kun var de personer, der ødelagde noget, som skulle betale.

En af drengene endte med at smadre en rude, da vi spillede fodbold udenfor. Alle så uheldet ske, men alle vidste samtidig også, at drengens far lige havde mistet sit arbejde. På stedet blev vi enige om, at vi ville hjælpe ham med at betale for skaderne. Det var ikke aftalen, men vi syntes alle, at det var forkert, hvis han skulle være alene om at betale. Uheldet kunne jo lige så godt have sket for en af os andre, og vi havde uden tvivl også selv ønsket hjælp.

Teksten herover er kun et uddrag. Den fulde tekst er kun for medlemmer.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Skolehjælpen.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind