Dittes dilemma

Her har du et eksempel på et ikke-personligt blogindlæg, som skal forestille at være skrevet til Mads & Monopolets hjemmeside. I indlægget præsenteres et bestemt dilemma og nogle løsningsforslag. Samtidigt inddrages overvejelser om godt kammeratskab og skribentens egne erfaringer. 

Opgaveformulering

Blogindlægget er skrevet ud fra denne opgaveformulering, som var del af afgangsprøven i skriftlig fremstilling i maj 2019.

Dittes dilemma

I en særudgave af radioprogrammet Mads & Monopolet præsenterer værten, Mads Steffensen, et dilemma indsendt af en ung pige, der her kaldes Ditte. Lyt til denne særudgave af Mads & Monopolet.

Forestil dig, at Mads & Monopolet har en blog, hvor lyttere kommenterer og debatterer de dilemmaer, der er i programmet. Skriv et blogindlæg med dine overvejelser over, hvad Ditte bør gøre.

Dit blogindlæg skal blandt andet indeholde:

  • en kort præsentation af Dittes dilemma
  • overvejelser over det at være ansvarlig og/eller at være en god kammerat
  • beskrivelser af lignende situationer, som du selv har oplevet, og hvilke konsekvenser dine handlinger havde
  • begrundede forslag til, hvad Ditte bør gøre.

Giv dit blogindlæg en overskrift.

Blog: En løgn tager flere med sig

Det kan dog være utrolig svært at indrømme sandheden, når vi frygter for konsekvenserne, skriver Emma, der blogger om et vanskeligt dilemma.

Af Emma Jessen 5. januar 2021, 11:30

I folkeskolen lærer vi at lægge to og to sammen. Vi finder også ud af, at mælken skal i køleskabet, for at den kan holde sig. Vi bliver mere fornuftige, og vi bliver mere selvstændige. Men vi lærer ikke, hvad vi skal gøre, når vi står fanget i et dilemma. Især når al...

Teksten herover er kun et uddrag. Den fulde tekst er kun for medlemmer.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Skolehjælpen.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind