Bøgeskov i maj

Her får du hjælp til at analysere og fortolke billedet ”Bøgeskov i maj. Motiv fra Iselingen”. Billedet er malet med olie på lærred af P.C. Skovgaard i 1857, det måler 189,5 x 158,5 cm og findes på Statens Museum for Kunst.

I analysen får du hjælp til at beskrive motivet, kompositionen, virkemidler og symboler. I fortolkningen ser vi på billedets tema og budskab, mens vi i perspektiveringen ser på billedets tilknytning til romantikken. 

Du får også nogle arbejdsspørgsmål, som kan hjælpe dig i gang med dit arbejde. Du kan også høre en podcast, som går endnu mere i dybden med billedet.

Analysehjælpen her kan give dig en god start på dit arbejde, hvis du skal fremlægge om billedet, skrive en opgave eller lave en synopsis. Du kan dog også bruge den, hvis du bare vil forberede dig til timerne.

Uddrag

Her kan du læse et uddrag fra analysehjælpen:

Bøgeskoven er smuk og storslået

Billedets miljø er en bøgeskov ved Iselingen på Sydsjælland. Det fortæller billedets titel os. Titlen fortæller os også, at billedet forestiller skoven i maj måned. Det kan vi også se på bladenes lysegrønne farve. Bøgeskoven er netop sprunget ud. 

Skoven er malet på en måde, der får den til at virke enormt smuk og storslået. Træerne er høje, og deres kroner får skoven til at virke som et stort rum med højt til loftet. Skoven føles næsten som en kirke. 

Der er et hul i trækronernes loft, hvor lyset kan skinne igennem, så vi også kan se himlen. Børnene befinder sig i lysningen. Lyset får skoven til at virke tryg, sikker og harmonisk. I baggrunden bliver skoven dog mere mørk. Mørket virker dog ikke uhyggeligt. Vi får ikke fornemmelsen af, at der lurer noget farligt i skyggerne. Vi kan se en ældre mand i den mørke baggrund, men han virker ikke spor farlig. 

Teksten herover er kun et uddrag. Den fulde tekst er kun for medlemmer.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Skolehjælpen.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Bøgeskov i maj

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.