Skriv

Her får du hjælp til at skrive de enkelte afsnit i dit debatindlæg. Hvilke afsnit du præcis skal have med afhænger af din opgaveformulering. Så se godt efter, hvad den kræver af dig. 

Præsentation

I præsentationen skal du fange læserens opmærksomhed. Det kan du gøre på forskellige måder:

  • Lave en direkte læserhenvendelse, hvor du stiller læseren et skarpt spørgsmål om emnet
  • Give et konkret eksempel fra hverdagen, som viser debatindlæggets problemstillinger
  • Give en præsentation af baggrunden for emnet, fx i form af undersøgelser eller statiske oplysninger, som du kan inddrage.

Tænk på, at dine modtagere er alle avisens læsere. Du skal derfor prøve at formidle emnet på en spændende og relevant måde. Skriv om de ting ved emnet, som er relevant for mange mennesker, eller som mange synes er interessant.

Eksempel

Jeg kan huske den første gang, hvor jeg følte mig begrænset af mit køn: Det var d. 13 december, og vi skulle gå luciaoptog på skolen. Jeg havde altid været en såkaldt ’drengepige’, og jeg gik altid i bukser. Inden optoget fik jeg presset en hvid kjole ned over hovedet.  Jeg strittede imod, men jeg blev holdt fast af min lærer. Jeg fik at vide ’at pigerne havde kjole på, og sådan var det’. Derefter fik jeg et stearinlys og en salmebog stukket i hænderne, hvorefter jeg blev puffet ind på række bag de andre børn. Vor

...

Teksten herover er kun et uddrag. Den fulde tekst er kun for medlemmer.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Skolehjælpen.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind