Analyse

Her får du hjælp til at analysere ”Dig og mig”. Novellen er skrevet af Jesper Wung-Sung i 2010. Analysen tager fat i punkterne her:

Hvis du vil have mere hjælp til din analyse, kan du bruge vejledningen til novelleanalyse:

Novelleanalyse - Model til noveller i Folkeskolen

Model til hvordan en dansk stil i novelleanalyse skal skrives i folkeskolen. Vejledningen er udarbejdet af Skolehjælpens redaktion. Analysemodellen beskr...

Uddrag

Her har du et uddrag af analysehjælpen:

Den sproglige stil er aggressiv

Novellen har en aggressiv sproglig stil. Der er mange voldelige ord og vendinger. Der bliver råbt meget. Jeget taler meget ondt til duet. Han truer med tortur. Han truer også med at skade duets familie. Han antyder endda, at han vil voldtage duets kæreste:

Hende vil jeg hente i lufthavnen en dag, ligesom jeg hentede dig og din familie. Fuld pakke – og lidt til. Især de der lange, lange ben. For de slutter jo et sted, det gør de. hvad jeg kan og vil gøre dér. En verden af muligheder. 

Sproget viser, at jeg-fortælleren er meget vred. Han er vred, fordi han har været syg med kræft. Han har lyst til at pine kræften lige så meget, som kræften har pint ham. 

Sproget virker ubehageligt og uhyggeligt første gang, man læser novellen. Man forstår dog vreden bedre, da det går op for én, at duet er et billede på kræften. 

Teksten herover er kun et uddrag. Den fulde tekst er kun for medlemmer.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Skolehjælpen.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind