Din bror

Her får du hjælp til at analysere og fortolke novellen ”Din Bror”. Novellen er skrevet af Naja Marie Aidt og udkom i De ti bud, redigeret af Niels Beider, fra 2001.

Du får først resumé og arbejdsspørgsmål. Så får du hjælp til de vigtigste dele af analysen og til at fortolke novellen. Du kan også høre en podcast, som går endnu mere i dybden med teksten.

Analysehjælpen her kan give dig en god start på dit arbejde, hvis du skal fremlægge om novellen, skrive en opgave eller lave en synopsis. Du kan dog også bruge den, hvis du bare vil forberede dig til timerne.

Hvis du bruger analysehjælpen i en opgave eller synopsis, skal du huske at skrive en kildehenvisning. Du kan finde oplysningen ved at trykke på det lille i øverst til højre på siden.

Uddrag

Her har du et uddrag af analysehjælpen:

Den sidste konfrontation med den mystiske mand symboliserer Susans fremtid

Susan forsøger at flygte fra sin løgn, ved at rejse langt væk. Men til sidst i novellen bliver det tydeligt, at hun aldrig vil slippe væk. Hun bliver nemlig endnu engang konfronteret med den mystiske mand:

”Det er ikke muligt at være i fred.” Han trækker vejret ind. ”Sådan er verden.” Et sekund er det som om hun kan se ind i et stenet og endeløst landskab, der i hans øjne. Så rejser han sig, skubber døren op, går ud.

Inden manden går, ser Susan ind i hans øjne. Det stenede og endeløse landskab kan vi læse som et symbol på Susans egen fremtid. Det er ikke et dejligt, smukt og frodigt landskab, men et ubehageligt og trøstesløst landskab. Sådan vil hendes fremtid også blive.

Teksten herover er kun et uddrag. Den fulde tekst er kun for medlemmer.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Skolehjælpen.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Din bror

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.