En dag tilbage

Her får du hjælp til at analysere og fortolke sangen ”En dag tilbage”. Sangen er skrevet af Nik og Jay og udgivet på albummet fra 2004.

Først får du nogle arbejdsspørgsmål, som kan hjælpe dig i gang med sangteksten. I analysen kan du så blive klogere på komposition og genre, personer og miljø, samt sprog og symboler. Vi giver dig også hjælp til at inddrage musikvideoen. Til sidst får du hjælp til at fortolke sangteksten.

Du kan også lytte til en podcast, som går endnu mere i dybden.

Analysehjælpen her er perfekt til dig, der skal skrive en opgave, lave en synopsis eller holde et oplæg om sangteksten. Du kan også bruge den, hvis du vil være ekstra forberedt til en time. 

Hvis du bruger analysehjælpen i en opgave eller synopsis, skal du huske at angive den som kilde. Du finder kildehenvisningen ved at trykke på det lille i øverst til højre.

Uddrag

Her kan du læse et uddrag fra analysehjælpen:

Der er gentagelser

Teksten indeholder også forskellige former for gentagelser. Et eksempel er gentagelsen af ”Jeg ville”. De to ord indleder mange af versene i sangen. Den slags gentagelser kalder man også for anaforer. En anafor er, når man gentager den første del af et vers eller en sætning. 

Gentagelserne af ”Jeg ville …” minder os hele tiden om sangens tankeeksperiment. Det handler om, hvad man ville gøre, hvis man vidste, at man kun havde én dag tilbage at leve i. Der er også et eksempel på, at det sidste ord i et vers bliver gentaget. Det kan vi se her:

Jeg ville sige til mine brødre, at jeg er stolt af dem
At de sku' forstå, hvor meget jeg virkelig holder af dem
Jeg ville sige til min mor og far, at jeg elsker dem

Det hedder en epifor, når man gentager den sidste del af et vers. Her er gentagelsen af ”dem” med til at understrege et af sangens budskaber – det er dem, vi holder af, der er det vigtigste i livet. 

Teksten herover er kun et uddrag. Den fulde tekst er kun for medlemmer.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Skolehjælpen.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

En dag tilbage

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.