Er du optaget af klimaet?

Her får du hjælp til at skrive en kommentar om klima. Opgaven ”Er du optaget af klimaet?” var med i afgangsprøven i skriftlig Dansk for 9. klasse i maj 2022. 

Først får du hjælp til at forstå opgaveformuleringen, så du er klædt på til at skrive den bedst mulige opgave. Så får du hjælp til at finde relevante synspunkter i Christina Holts kronik og til at kommentere dem. Til sidst får du gode ideer til at diskutere og reflektere i din opgave.

Du kan høre en podcast, som går tæt på opgaven.

Uddrag

Her kan du læse et uddrag fra opgavehjælpen:

Hvad vil du selv kunne ofre?

Du kan reflektere over, hvad du vil ofre til fordel for klimaet. Tænk over noget i din hverdag, som du helst ikke vil undvære. Det kan fx være mad, tøj, transport eller elektronik. Hvad gør det svært for dig at leve klimabevidst? Hvad vil være let at undvære?

Er du fx parat til at ofre drømmen om en ny mobiltelefon? Ville du og din familie kunne leve med kødfrie dage? Hvad ville det betyde i dit liv, hvis du aldrig kunne få dine forældre til at køre dig? Kan du undvære fitnesscenteret til fordel for træning i naturen? 

Her kan du også tænke over, om forbruget har en social betydning. Vil du til eksempel føle dig uden for, hvis du skulle gå i genbrugstøj? Du kan også overveje, om forskellige mennesker må have forskellige holdninger til, hvad de gerne vil undvære for klimaets skyld. For der er vel forskellige måder at leve klimabevidst på?

Teksten herover er kun et uddrag. Den fulde tekst er kun for medlemmer.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Skolehjælpen.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Er du optaget af klimaet?

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.