Eksempel

Her har du to eksempler på, hvordan du kan opbygge og skrive essays. De er skrevet ud fra en opgaveformuleringer, som har været del af afgangsprøven i skriftlig dansk. Efter hvert afsnit i eksemplerne kan du læse vores kommentarer til valg og skrivemåde, så du kan følge med i tankerne bag dem.

Uddrag

Her kan du læse et uddrag fra en af vores eksempelopgaver:

Bussen bremser hårdt op, og jeg vågner med et sæt fra min dagdrøm. Lucas må føle sig utrolig utryg lige nu. Han har nok heller ikke lyst til at komme i skole i morgen. Når man bliver mobbet ligesom Lucas, må man føle sig enormt udsat. Og enormt ensom.

Som mobbeoffer bliver man holdt ude fra fællesskabet. Måske er mobberen kun en enkelt person, men når andre hurtigt går med i det, så er det lige pludselig forsvarsløse dig imod en angrebslysten gruppe af mennesker. De fleste mobbeofre er ensomme og isolerede, fordi folk hopper med på bølgen og fravælger at være sammen med dem. Men udover ensomhed, så er mobning i høj grad med til at give offeret konstant angst for at blive ramt. Måske kan det påvirke dem resten af livet.

I skolen så vi engang en video fra Center for Rummelighed om digital mobning. I videoen fik en interviewer tilfældige folk til at læse autentiske mobbebeskeder op. Jeg husker især en ung kvinde, der sad med en besked mellem hænderne. Hun stirrede ned på beskeden, og hendes øjne blev blanke. Efter lidt tid spurgte manden bag kameraet, om hun ville læse beskeden højt. Hun tøvede. Nej, det havde hun ikke lyst til. Bagefter læste en mand den næste besked op. Han skar tænder, mens han læste højt.

Teksten herover er kun et uddrag. Den fulde tekst er kun for medlemmer.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Skolehjælpen.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind