Digital mobning

Her har du et eksempel på et essay, som handler om mobning over nettet. Essayet er inspireret af en kort film fra Center for Rummelighed. I essayet reflekterer afsenderen over årsagerne til og virkningen af mobning. Til sidst overvejer afsenderen, hvad der kan gøres for at undgå mobning.

Opgaveformulering

Essayet er skrevet ud fra en opgaveformulering, som var opgave 1 afgangsprøven i skriftlig fremstilling for 9. klasse i maj 2017. Opgaveformuleringen så sådan ud:

Digital mobning

Center for Rummelighed har produceret en film, hvor de har bedt 12 gæster læse autentiske mobbebeskeder op. Gæsteoplæserne har ikke set beskederne før, og deres reaktioner er tankevækkende.

Se filmen som inspiration, og skriv et essay om digital mobning.

I dit essay skal du blandt andet:

  • reflektere over, hvorfor mobning starter
  • beskrive, hvordan det påvirker den enkelte og samfundet
  • overveje, hvad der kan gøres for at modvirke mobning.

Giv dit essay en titel.

Vi finder dig og tæsker dig

Jeg sidder i bussen på vej hjem fra håndbold. Pludselig ser jeg en dreng, der sprinter hen langs fortovet. Han er ikke i træningstøj, men har en stor skoletaske på ryggen og Converse på fødderne. Jeg spekulerer over, hvad han mon skal nå. Et penalhus falder ud af hans taske, men han løber bare videre. Han ser sig ikke engang tilbage. Pludselig hører jeg nogle drenges grin foran mig. ”Haha, se ham lige! Han er sådan en tøsedreng.” udbryder en af dem. ”Julius, hvad skrev du lige til Lucas? Han løber jo som en sindssyg.” Jeg kigger fortvivlet ud gennem ruden og ser på Lucas, der fortsat løber. Sekunder efter drejer bussen rundt om et hjørne, og Lucas forsvinder bag nogle træer og buske. 

På resten af turen bliver drengene ved med at grine og svine Lucas til. Mine tanker raser. Jeg tænke...

Teksten herover er kun et uddrag. Den fulde tekst er kun for medlemmer.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Skolehjælpen.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind