FP9 Dansk skriftlig fremstilling maj 2022

Her får du hjælp til at skrive udvalgte opgaver fra prøven i skriftlig fremstilling, FP9 Dansk fra maj 2022. Vi har hjælp til disse opgaver:

Uddrag

Her kan du læse et uddrag fra vores opgavehjælp:

Opgaveformuleringen fortæller dig om en kommunikationssituation. Du skal forestille dig, at du er blevet provokeret af at læse Christina Holts kronik. Derfor har du valgt at skrive en kommentar ”på et socialt medie”. 

Normalt deler aviserne link til udvalgte debatindlæg og artikler på deres hjemmesider eller Facebook. Her har læserne så mulighed for at kommentere dem. Derfor skal du forestille dig, at modtagerne af din kommentar er en meget bred gruppe af mennesker. Det kan være både unge og voksne. 

Derfor skal du bruge et sprog, som er klart og simpelt. Du må gerne være kritisk over for Christina Holts synspunkter, men du må ikke bare svine til og blive grov. Det er nemlig vigtigt, at du fremstår seriøs og nuanceret. 

Du skal dog være tydelig omkring dine egne synspunkter og argumentere for dem. Det er en god idé at komme med dit vigtigste synspunkt allerede i indledningen.

FP9 Dansk skriftlig fremstilling maj 2022

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.