Analyse

Her får du hjælp til at analysere kortfilmen ”Hvad mor ikke ved“. Filmen er instrueret af Christopher Bill Wiberg i 2016. Analysen ser nærmere på:

Hvis du vil have mere hjælp til analysen, kan du bruge vejledningen til analyse af kortfilm: 

Analyse af kortfilm

Her får du en vejledning til analyse og fortolkning af kortfilm i folkeskolen. Vejledningen er en analysemodel, som guider dig gennem de forskellige trin i dit arbejde. Vejledningen er en hjælp til dig, som skal skrive en opgave, lave en synopsis eller holde et oplæg om en kortfilm.

Uddrag

Her kan du læse et uddrag fra analysehjælpen:

Krydsklipning øger spændingen i klimakset

I filmen klimaks bliver krydsklipningen brugt til at øge spændingen. Der bliver krydsklippet mellem farens tur i kælderen og scener, der viser, at moren kender til alle familiens løgne. 

På lydsiden hører vi datteren tale i telefon med Peter. Vi kan forstå, at han fortæller, at hans kæreste er blevet dræbt. 

Vi får på den måde en følelse af, at der venter noget frygteligt i kælderen. Den følelse bliver underbygget af, at klippetempoet bliver hurtigere, og musikken blive ildevarslende. Filmen bygger tydeligt op til et klimaks. 

Vi får mistanken om, at moren har dræbt Peters kæreste. Det viser sig at være sandt. Peters kæreste var nemlig også farens elskerinde. 

Den del af plottet bliver ikke forklaret særligt godt i filmen. Det hænger heller ikke helt sammen, at Peter allerede ved, at hans kæreste er blevet dræbt, når liget stadig ligger i familiens fryser. Vi bliver nødt til at være lidt gavmilde mod filmen i vores fortolkning for at få den give mening.

Teksten herover er kun et uddrag. Den fulde tekst er kun for medlemmer.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Skolehjælpen.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind