Analyse

Her får du hjælp til at analysere sangen ”I Danmark er jeg født”. Sangen er skrevet af Natasja Saad i 2007 og udgivet på albummet I Danmark er jeg født. Analysen ser nærmere på:

Hvis du vil have mere hjælp til analysen, kan du bruge vejledningen til digtanalyse: 

Lyrik- og digtanalyse

Her har du en god vejledning til analyse af digte og lyrik i folkeskolen. Vejledningen er en analysemodel, som leder dig igennem arbejdet. Du kan bruge den til alle former for lyrik, det vil sige sangtekster, traditionelle digte og prosadigte.

Uddrag

Her har du et uddrag fra analysehjælpen:

Jeget føler sig hjemme flere steder i verden

Jeget føler sig hjemme mange steder i verden. Miljøerne i Danmark, Sudan og Caribien er vidt forskellige. De har alle positive og negative sider. Enkelte steder i teksten lyder det dog, som om jeget er frustreret over være splittet mellem flere hjemlande:

Jeg skriver sange om blandet blod 
Om den storm, der raser i mit hoved 
Om at vælge eller vrage, om at være, om at vise mod 
Og overskud

Overordnet set er jeget godt glad for, at hun føler sig hjemme så mange steder. For det meste føler hun sig ikke splittet, men snarere sammensat af mange forskellige dele fra forskellige steder. Hun ser ikke sin baggrund som en svaghed, men som en styrke. 

Hun ved godt, at der er nogen, der synes, at hun ikke hører til hverken i Sudan eller Danmark. Men hun hviler i sig selv og lader sig ikke gå på af den salgs fordomme. Hun møder i stedet fordommene med humor og overskud som her i slutningen...

Teksten herover er kun et uddrag. Den fulde tekst er kun for medlemmer.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Skolehjælpen.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind