Kommentar

Her får du hjælp til at skrive en kommentar. Kommentaren er en af de genrer, du kan møde ved afgangsprøven i skriftlig dansk i 9. og 10. klasse. Med vores trin for trin vejledning får du hjælp til alle dele af skrivearbejdet.

Vi viser også ud fra eksempler, hvordan du skal forberede og bygge din tekst op.

Hvad er en kommentar?

Kommentaren er en genre, der tilhører genrekategorien opinion. I teksten skal du tage udgangspunkt i noget, som en anden har sagt eller skrevet. Først skal du gøre læseren klogere på, hvad du kommenterer på. Det gør du ved at præsentere emnet og vigtige synspunkter på en neutral måde. 

Derefter skal du kommentere synspunkterne ved at give udtryk for din egen holdning på en velargumenteret og saglig måde. Her skal du inddrage synspunkter og citater fra det, du kommenterer på, samtidigt med at du selv giver gode eksempler og argumenter.

Du skal være tydeligt til stede i teksten, som skal have både skarphed, personlighed og stærke holdninger. Du kan være enig eller uenig, men du skal altid forsøge at overbevise læseren om din holdning til emnet.

Kommentaren er en genre, som minder meget om debatindlæg og klummer. Den findes bl.a. i aviser, magasiner og på nettet. Forskellen i skoleudgaven af kommentaren er dog, at den altid bygger på en tekst eller et medieklip, som du skal kommentere på. 

Teksten herover er kun et uddrag. Den fulde tekst er kun for medlemmer.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Skolehjælpen.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Kommentar

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.