Eksempel på kommentar

Her får du eksempler på kommentarer, som er skrevet ud fra opgaveformuleringer til den skriftlige afgangsprøve i dansk. Undervejs i kommentarerne er der indsat små forklaringer af indholdet og sproget. 

Uddrag

Her kan du læse et uddrag fra en af eksemplerne på kommentar:

Jeg er faktisk helt enig med Sandy Brinck i, at racisme og diskrimination ikke er noget, vi blot skal sige pyt til. Vi kan ikke retfærdiggøre racisme, bare fordi ”det altid har været sådan”, eller fordi det ”bare er ment for sjov”.  Jeg tror, Brinck er på rette vej, når hun gør opmærksom på problemet.

Jeg mener også, at vi som samfund må opdatere vores opfattelse af ’en rigtig dansker’. Ifølge integrationsbarometer.dk har lige over 9% af danskerne rødder i ikke-vestlige lande. Men trods forskellige rødder og hudfarver er de stadigvæk lige så danske som alle os andre. De fortjener ikke at blive slået i hovedet med dum hyggeracisme. 

Et godt sted at starte kunne faktisk være at skabe et mere mangfoldigt billede af danskerne. Vi har haft farvefjernsyn i et halvt århundrede. Men hvor er farverne henne på tv-skærmen? Lad os få danskere med alle baggrunde og hudfarver repræsenteret. De politiske partier må også tage et ansvar og få flere farver på deres kandidater, så der ikke kun er blege ansigter i Folketinget.

Det er i hvert fald på høje tid, at vi får rykket ved folks forestillinger om ’en rigtig dansker’. Så kan vi måske en dag komme derhen, hvor Brincks datter kan have lov til at være dansk som alle andre.

Teksten herover er kun et uddrag. Den fulde tekst er kun for medlemmer.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Skolehjælpen.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind