Lad der blive LYS

Her kan du lytte til en podcast om Lysmesterens reklamekatalog Lad der blive LYS. Kataloget udkom i 2009 og vakte stor opsigt, fordi det brugte motiver hentet fra Bibelen i sine billeder.

I podcasten kan du blive klogere på de motiver fra Bibelen, som du støder på i kataloget. Vi ser også på brugen af bibelcitater. Du får særlig hjælp til at analysere, fortolke og vurdere billederne Den sidste nadver (katalogets omslag) og De tre vise mænd (reklame for lampen Kaiser idell 6631).

Podcasten er perfekt til dig, der vil skrive en opgave eller lave en synopsis, hvor du skal analysere og fortolke et eller flere af billederne fra kataloget. Du kan også bruge den, hvis du vil være ekstra godt forberedt til en time.

Uddrag

Her har du et uddrag fra podcasten:

Vi skal tale om Lysmesterens katalog fra år 2009, og det er Kasper og Michael, som er redaktører i Dansk, som jeg har med til at tale om kataloget. Michael, hvorfor skal vi tale om det?

Ja, det er også absurd, men det er jo et lidt specielt katalog, det her, som jo går under titlen "Lad der blive lys", som er den gamle formulering, fordi nu er der kommet ny oversættelse af Bibelen, hvor Gud, han siger, i skabelsen, han siger: "Gud sagde, der skal være lys, og der blev lys. Gud så lyset var godt, og Gud skilte lyset fra mørket". 

Så når man har en en butik, der hedder Lysmesteren, der arbejder med alle mulige lamper og sælger både dyre og billige lamper, så er "Lad der blive lys" måske en god titel, kunne man tænke, til sådan et lyskatalog. Det blev det i hvert fald.

Det her lyskatalog er på 108 sider og der er en hel masse lamper i, det kan vi lige så godt sige med det samme. Men der så også i alt 7 illustrationer, som er sådan lidt kontroversielle. Og bare lige for at løbe igennem, fordi så vil vi gå i dybden med nogle af dem bagefter, så er den første på omslaget. 

Det er et take på det berømte billede af Leonardo da Vinci, der hedder "Den sidste nadver", som så er flyttet til en eller anden restaurant skråstreg værtshus, hvor Jesus, han står bag disken som bartender. Og så er de så belyst af sådan en eller anden fin kogleagtig lampe. Men der ser man det samme som Da Vincis billede af denne her situation, før Jesus bliver arresteret, der har han det sidste måltid med sine disciple...

Teksten herover er kun et uddrag. Den fulde tekst er kun for medlemmer.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Skolehjælpen.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Lad der blive LYS

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.