Løbetur for livet

Her kan du høre en podcast, som giver dig hjælp til at analysere og fortolke essayet ”Løbetur for livet – Et essay om forfængelighed”. Essayet er skrevet af Aslak Gottlieb i 2019.

Podcasten hjælper dig med at analysere og fortolke essayet. Den kan give dig en god start på dit arbejde, hvis du skal fremlægge om essayet, lave en synopsis eller skrive en opgave. Du kan dog også lytte til podcasten, hvis du bare vil forberede dig til timerne.

Du får mest ud af podcasten, hvis du har læst essayet først.

Uddrag

Her kan du læse et uddrag fra podcasten:

Nu kan det virke lidt rodet. Men han bruger nogle forskellige tricks i opbygningen til at skabe en struktur og binde nogle ting sammen. Der er nogle ideer, han vender tilbage til og undersøger på nye måder. 

Han starter med begravelsen, og han kommer tilbage til den senere. Han nævner, at ordet kræft er et skræmmende ord, og han reflekterer lidt over, hvordan det er at høre det i en sætning og for sig selv. Til sidst kommer han ind på ordet rask og hvor dejligt, det er at høre. Hvor fantastisk det lyder. Så der er nogle ting, der bliver bundet sammen. Nogle ideer han vender tilbage til. 

Det hjælper med at få det til at føles som en samlet tekst, selvom han er omkring mange forskellige underemner. 

Noget andet, man kan lægge mærke til, ved tekstens opbygning er det, at vi begynder med en begravelse. Det er også lidt specielt. Han begynder ved livets afslutning, og teksten hedder jo egentlig også ”Løbetur for livet”. Derfor får man også en overraskelse, når man læser teksten.

Teksten herover er kun et uddrag. Den fulde tekst er kun for medlemmer.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Skolehjælpen.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Løbetur for livet

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.