Prøveform B

Prøveform B i Dansk bygger på en synopsis, som du skal forberede før prøven. Din synopsis tager udgangspunkt i et fordybelsesområde, som du trækker i slutningen af skoleåret. Ud fra fordybelsesområdet skal du vælge et relevant prøveoplæg at arbejde med og skrive synopsis om.

Fordybelsesområderne er stof, som I har været igennem i timerne. I 9. klasse kan det være stof fra både 9. 0g 8. klasse. I 10. er det kun stof fra samme skoleår. Sammen med din dansklærer får hele klassen udvælge mulige fordybelsesområder. Det er altså ikke alle emner fra timerne, som bliver til fordybelsesområder.

Prøveform B gælder for både 9. og 10. klasse.

Vi hjælper dig gennem hele processen. Lige fra valg af prøveoplæg over arbejdet med synopsis til din fremlæggelse ved prøven. Du får også en hel stak eksempler på, hvordan en færdig synopsis kan se ud. 

Uddrag

Her kan du læse et uddrag fra eksamensvejledningen:

Afprøv din fremlæggelse

Når du har din tidsplan klar og skrevet ekstra stikord på synopsen, bør du øve din fremlæggelse. Start stopuret på din telefon og fremlæg! Du kan evt. vælge at optage din fremlæggelse på telefonen, så du kan give dig selv efterkritik. 

Du skal nok regne med at afprøve din fremlæggelse et par gange. Det er meget normalt, at man bruger for meget tid det første par gange. Husk også at øve oplæsningsstykket.

Du kan også aftale med en klassekammerat, at I fremlægger for hinanden. Sørg for at snakke sammen bagefter. Sagde I noget, som var svært at forstå? Er der noget, I bør uddybe?

Hvis du har fået øvet fremlæggelsen godt igennem, er der ingen grund til at være nervøs ved prøven. 

Teksten herover er kun et uddrag. Den fulde tekst er kun for medlemmer.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Skolehjælpen.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind