Layout

Sådan laver du layout af en reportage

Det sidste skridt i at skrive opgaven er at sætte din reportage op på den rigtige måde. Hvis opgaveformuleringen fortæller, at din reportage skal bringes i et trykt medie (blade og aviser), skal du vælge et layout som passer til det. Hvis det omvendt skal bringes på en internetside, skal du tilpasse dit layout til internettet. 

Layout til aviser og blade

Du bør bruge en almindelige skrifttype med ‘fødder’ fx Georgia eller Times New Roman. Skriv i med skriftstørrelse 10-12 og med 1,15 i linjeafstand.

Derefter skal du sætte din tekst op på siden: 

  • Mediets navn og…

...

Eksempler på layout

Her har du to eksempler på layout. Vi har brugt teksten fra eksempelopgaverne og sat den første side af hvert eksempel op:

Reportage i en avis

Her kan du se første side af reportagen om det kolde gys. Den har fået et bærende billede med billedtekst i toppen. Der er en rubrik i stor skrift efterfulgt af en underrubrik og byline. 

Brødteksten er sat op i to spalter med mellemrubrikker. Skrifttypen hedder Georgia og er i 10 punkt med 1,15 i linjeafstand. Georgia er en skrifttype med fødder, som ser godt ud i en avis.

Her kan du se første side af reportagen, som den ville se ud i en avis. Tryk på billedet for at se det i stor størrelse.

Reportage på nettet

Her er den første side af reportagen om e-sport. På toppen af siden er der et billede med et dynamisk udtryk. Derefter følger rubrikken i stor skrift og artiklens byline. 

Brødteksten er sat op i korte afsnit, som er lette at o…

Teksten herover er kun et uddrag. Den fulde tekst er kun for medlemmer.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Skolehjælpen.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind