Skriv teksten

Her får du hjælp til at skrive de enkelte afsnit i din reportage. Hvilke afsnit du skal have med afhænger af din opgaveformulering. Så se godt efter, hvad den kræver af dig.

Du skal være reporter

Du skal forestille dig, at du er en rigtig journalist. Du er ude for at skrive en reportage til dit medie. 

Din opgave er at gengive begivenheden på en levende og interessant måde. Når dine læsere læser om begivenheden, skal de nærmest føle sig tilstede i den. Du skal også huske på, at dine læsere som regel ikke kender til begivenheden. Derfor skal du sørge for, at de får alle nødvendige informationer, så de kan følge med. 

Du skal  bruge det materiale, som hører til opgaveformuleringen, når du skriver om begivenheden. Derfor skal du så vidt muligt holde dig til materialet. Du må dog gerne supplere med indtryk eller oplevelser, som du realistisk kunne have fået, hvis du var til stede. 

I eksempelopgaven om vinterbadning kunne det være duften af havet eller kulden fra vandet. Eller som du ser det i eksempelopgaven om E-sport, hvor vi indleder med en spilsituation, som kunne være foregået ved begivenheden. Det er dog vigtigt, at du holder det realistisk. Det er altid en dårlig idé at opdigte citater. 

Du må også gerne finde supplerende informationer og fakta på nettet, hvis opgaveformuleringen beder om det. Det er vigtigt, at du kan flette in...

Teksten herover er kun et uddrag. Den fulde tekst er kun for medlemmer.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Skolehjælpen.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind