Skriftlig afgangsprøve i Dansk 9. klasse

Her får du en enkel og effektiv vejledning til den skriftlige afgangsprøve i Dansk for 9. klasse. Med vejledningen kan du forberede dig på en god måde og få et godt resultat. 

Afgangsprøven har tre dele fordelt over to dage. Den ene dag er prøven i retskrivning og læsning. Den anden dag er prøven i skriftlig fremstilling. Vi hjælper dig med at forberede dig til alle tre dele. 

Du får karakter i alle tre dele hver for sig, og derfor er både retskrivningsprøven, læseprøven og prøven i skriftlig fremstilling (dansk stil) vigtig. Alle tre prøver foregår på computeren. Til prøven i skriftlig fremstilling har du også adgang til internettet.

Uddrag

Her kan du læse et uddrag fra vejledningen:

Sådan skal du læse teksterne

I læseprøven er tempoet vigtigt. Du skal hurtigt kunne læse en tekst og fange indholdet af den. Derfor bør du bruge teknikkerne skimmelæsning og punktlæsning.

Skimmelæsning er, når du lader dine øjne bevæge sig hurtigt ned over teksten. Du læser ikke hvert enkelt ord, men prøver at få den overordnede mening med og et hurtigt overblik over teksten, så du let kan finde tilbage til oplysninger i den. 

Skimmelæsning bliver mere effektivt, hvis du ved, hvad du er på udkig efter. Derfor er det en god idé til prøven at læse spørgsmålene til opgaven først. Du behøver ikke læse de fire svarmuligheder, bare selve spørgsmålet. Læs kun svarmulighederne, hvis du er i tvivl om, hvad spørgsmålet går ud på.

Punktlæsning skal du bruge til at finde en bestemt oplysning i en tekst. Du punktlæser ved at skimme hurtigt over siden, mens du holder øje med, hvor der står noget om spørgsmålet, du søger et svar på.

Her har du et bud på en god fremgangsmåde.

  1. Læs spørgsmålene til teksten grundigt. På den måde ved du, hvad du skal lede efter i teksten.
  2. Skim teksten hurtigt igennem. Brug en overstregningstusch til at markere steder i teksten, som er vigtige eller måske har svar på et spørgsmål.
  3. ...

Teksten herover er kun et uddrag. Den fulde tekst er kun for medlemmer.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Skolehjælpen.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Skriftlig afgangsprøve i Dansk 9. klasse

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.