Under prøven

Her får du nogle råd til, hvordan du klarer selve prøven bedst muligt.

Vælg din opgave

Du bør vælge en opgave, som er i genre, du er god til at skrive. Men emnet kan også være vigtigt. Hvis emnet ikke siger dig noget, så skal du hellere vælge en anden opgave.

Start derfor med at få et hurtigt overblik over opgavernes emner og genrer. Emnerne kan du normalt se af titlerne, mens genren står lige før punktopstillingen. Du behøver ikke at se eller læse det vedlagte materiale eller sætte dig grundigt ind i alle opgaveformuleringerne. 

Når du har valgt opgave, kan du finde en skrivevejledning til genren på Skolehjælpen. Den vil hjælpe dig igennem opgaven trin for trin. Eller du kan slå op i den, hvis der er noget konkret, som du har behov for hjælp til. 

Forberedelse før du skriver

Her får du nogle gode råd om, hvordan du laver et godt forarbejde til din opgave.

Læs opgaveformuleringen grundigt igennem

Det er rigtig vigtigt, at du bruger tid på at sætte dig grundigt ind i opgaveformuleringen. Det vil nemlig tælle meget ned i vurderingen af din opgave, hvis du glemt eller misforstået noget. 

Du skal især hæfte dig ved skrivesituationen, som formuleringen opstiller i den indledende tekst. Skrivesituationen er opgavens afsender, modtager, emne, situation og medie.

Hvem er afsender? Hvem er modtager? Hvad er emnet? Hvad er situationen? Hvad er mediet? Det er vigtige spørgsmål at tænke over, fordi de har indflydelse på indholdet, sproget og layoutet. 

Du bør også hæfte dig ved, hvordan d...

Teksten herover er kun et uddrag. Den fulde tekst er kun for medlemmer.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Skolehjælpen.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind