Skriftlig prøve i Dansk FP10

Her får du en vejledning til din skriftlige afgangsprøve i Dansk i 10. klasse. Med vejledningen kan du forberede dig på en god måde og få et godt resultat til din prøve.

Den skriftlige afgangsprøve tager samlet 4 timer. Den har tre dele:

Hver af de tre prøver tæller 1/3 af den samlede karakter.

Vi hjælper dig med at forberede dig til alle tre dele af prøven. Du får gode råd om, hvordan du klarer udfordringerne på en god måde og får et godt resultat. 

Uddrag

Her kan du læse et uddrag fra vejledningen:

Skriv opgaven

Nu er det blevet tid til at få skrevet noget. Hvis du har lavet nogle gode forberedelser og har en god disposition, bør det ikke være svært. Du bestemmer selv, hvordan du vil tackle skrivearbejdet. 

Du behøver ikke at starte med indledningen, skrive hoveddelen og skrive afslutning til sidst. Faktisk kan det tit være en fordel, hvis du begynder med at skrive hoveddelen og så får indledning og afslutning på plads til sidst. Det kan også være, at du sidder lidt fast i et afsnit. Så springer du bare til et andet og vender tilbage senere. 

Når du opgaveteksten på plads, kan du begynde på dit layout. Du behøver ikke bruge uendeligt lang tid på det. Det vigtige er, at dit layout overholder de typiske krav til genren, og at det er letlæseligt og ser pænt ud. Du kan se eksempler i vores skrivevejledninger. Hvis du har billeder med, skal du huske at skrive billedtekster. 

Til sidst skal du rette din opgave igennem. Her skal du tjekke både for sproglige fejl og dårlige formuleringer. Du skal også huske at tjekke dine om dine orddelinger ved linjeskift er i orden.

Teksten herover er kun et uddrag. Den fulde tekst er kun for medlemmer.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Skolehjælpen.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Skriftlig prøve i Dansk FP10

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.