Solsort og snefnug

Her får du hjælp til at analysere og fortolke novellen ”Solsort og snefnug”. Novellen er skrevet af Hanne-Vibeke Holst og udkom i novellesamlingen Solsort og snefnug fra 1999.

Du får først resumé og arbejdsspørgsmål. Så får du hjælp til de vigtigste dele af analysen og til at fortolke novellen. Du kan også høre en podcast, som går endnu mere i dybden med teksten.

Analysehjælpen her kan give dig en god start på dit arbejde, hvis du skal fremlægge om novellen, skrive en opgave eller lave en synopsis. Du kan dog også bruge den, hvis du bare vil forberede dig til timerne.

Hvis du bruger analysehjælpen i en opgave eller synopsis, skal du huske at skrive en kildehenvisning. Du kan finde oplysningen ved at trykke på det lille i øverst til højre på siden.

Uddrag

Her kan du læse et uddrag fra analysehjælpen:

Novellen har en lukket slutning, da fortælleren begår selvmord

Novellen slutter med et selvmordsbrev, som jeg-fortælleren skriver til forældrene i sin dagbog. Brevet antyder, at jeg-fortælleren vil tage sit eget liv. Vi kan ikke med sikkerhed vide, om det lykkes. Men det gør det med stor sandsynlighed. Jeg-fortælleren er alene hjemme, og der er ingen til at forhindre hende i at begå selvmord.

Jeg-fortælleren vil hænge sig i den lille skov i baghaven, ligesom Jakob gjorde. Hvis hun ikke kan finde frem i mørket, vil hun lægge sig i sneen, indtil hun fryser ihjel. 

Jeg-fortælleren er blevet overvældet af sine følelser, fordi hun endelig er begyndt at forholde sig til Jakobs selvmord. Hidtil har hun holdt følelserne på afstand. Hun har brug for hjælp og støtte, men hun er desværre alene hjemme på det forkerte tidspunkt. Derfor ender det så galt. 

Teksten herover er kun et uddrag. Den fulde tekst er kun for medlemmer.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Skolehjælpen.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Solsort og snefnug

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.